[I/A] 超級機器人大戰DD [44] 1.5週年 男女豬3技 後宮2技肯出未

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
前言:
此遊戲營運曾無理凍結大量玩家賬號
到時出現退錢及棄驚潮
此驚就執 有興趣的玩家請勿課金

重有心玩嘅可以睇#1 有齊資料,傷害計算器同埋好友表 就算巴打被ban你都可以Add嚟抱

官網:https://srw-dd-tw.suparobo.jp
官方wiki : https://wiki.dengekionline.com/srwdd/
Q&A:
1. 點解壓制戰咁難打, 我升滿GGG都比人秒?
A: 壓制戰要再裝一次啲卡

2. 我行路就斷CHAIN點解成就?
A: AUTO就唔斷

真三一要點攞?

3. 鎚仔打Extra Stage有冇分類?
A :

Pilot 訓練書可以鳩分3類 唔同類食唔同書

出擊夠10-1000場數會送唔同等級嘅書
[10-500場]

[520-1000場]

機體及支援類型分類
https://wiki.dengekionline.com/srwdd/機体タイプ一覧表

好友登記
日版巴打
1.燥底新丁 138325931 シオン・ザバ
2.チンポ 120954382 すず
3.強迫症 156260136 M
4.松岡茉優BB 373316501 マイルス
5.食蜜瓜先 635813533 Ray Lihk
6.米田共人 176069017 アムロ
7.雞巴忠實粉絲 395935139 JK
8.茂吉 348878457 茂吉
9. 禿髮樹機能 273703387 なまにく

港版巴打
1. zeta 171208454 zeta
2.李智恩 164812904 阿榮
3.死侍 270525800 社會主義鐵拳
4.星乜尻卡樂D 261818312 快d出dann
5.~敵退我追~ 174742386 廢雀爺 & 159823188 費爵爺
6.銀時 175838625 安妮亞
7.齒輪 162866713 HIM
8. ※葵※ 182976353 香港人‧葵‧報仇
9. 基爾禾 293104131 真三一 +5
10. 我愛aimyon 255540915 aimyon

機體總數值 及 輸出 & 武器種類分類表,傷害計算器,好友表
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1E58vCSfQt2ot6qucNmkK0hnYikjAOuvKBwiw3K__VaI/edit?usp=sharing

新PO材料表
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fW6IS9GHzMzURBdWlxtrKyL5KGeaiDceOeGTsKTuSAs/edit?usp=sharing

綾波麗打手 天國的卡樂D推介
係呀男主依家可以硬到鋤地呀
但你敢唔敢講你呢部男主 用同樣配置 喺一年之後仲硬過彊屍呀
我見到呢隻驚戰力澎漲到痴線 下年d boss都可能有40000攻嘅可能性
但你抽到新卡 特性滿就頂到囉
抽唔到新卡 練度唔高咁點呀

我就係好撚憎跟住營運俾嘅路行 無限性buff高自己防禦
然後下一次冇石抽新卡 又唔夠力防 咁就仆直

係呀大家依家用得好爽 我部男主都有萬四防
但鎮四呢?鎮五呢?唔通又臨打嗰陣先屌曬鬼 然後又扮坐定粒六 等中四技五技六技之後 猛咁讚嗰啲用得半年/一年課仔嘅技?

我想玩減傷坦 係因為佢到依家仲保緊值 可以由鎮1打到Ex 30 而仲未有方法打壓佢住
各位課長 我明你哋手上有好多卡拆 好多卡玩
保值呢家嘢對你哋嚟講可唔重要
但我 作為睇咗red同drecom柒足一年又唔想益佢班仆街嘅無課仔 係深感明白每一次賭資源升卡嘅重要性
我都知減傷坦 只要俾官方改一改公式 就即刻收皮
但我玩咗咁耐 淨係見到0號一技+4防傷sup 係保值過所有閃坦技/sup 同好多舊嘅攻防技 起碼唔使不斷擔心白值跟唔上
呢個就係我寧願儲資源玩減傷嘅原因
雞巴留名
留咗名先
留名先
好耐冇上過黎
未爆post就開?
留名月尾43 post爆唔到
差幾十姐
大家一人一句好快爆啦
推呢個
誤中1001

我今轉死神on9自食+2
保底博士食到+3 打到多枝就俾死神+3咗
嘥曬wor ching,坐底都留兩張一張主技一張自sub
個陣無睇sub技
岩呀,我中左兩張死神
天井先中古
我都做過呢D ON9嘢
我果時抽到3張731
自食咗(因為我夠毛,點估到73系列可以共用SSR)
想問問大家用咩打鎮10隻飛碟獸,好撚難打
另外有無人記得鎮10攻略係邊個post
想攞嚟參考吓
第一關圓盤獸?
雞巴
雞巴分享鎮10打法
到ex15都有用
boss1 閃坦,手長屈四格,
boss2閃坦,攻命裝一閃,閃坦引黑騎落
boss3,4 甲児挑撥皮利斯,屈強x2主反兩下必,wing/freedom5格必扣,真三收頭,可以入隻會必中原創女女扣氣
白熊甲児,龍馬圍死,5格必機陰血

Boss5 最易打,閃坦衝上去,其他機清卒,圍死

R-Gun 首推vvv4
r gun行動,反撃主動兩下爆break,天馬debuff,二號攻手扣血,真三清卒疊buff,之後圍死,建議最好有兩張克魯兹,冇就原創女女做二號攻手

閃坦要少血同低命
boss2追最低瞄個部

今日想的起心肝試吓打鎮10
點知食哂屎
閃坦要幾多迴?
Boss 1就 真31 帝王 優奈 黑波
一開始幫黑波上氣
快速衝上上面個島仔企好兩格森林地型
黑波同優奈坦boss
帝王 真31清兵
真31上左熱算就收手等尾刀
由於牙red仲未整好扣氣bug 對面有75%反擊先制
所以唔好晒技 用脫力壓住對面唔過120
等磨到boss break左 仲有6萬幾血
就叫真31出黎收頭
不過係未出黑洞炮前嘅攻略
宜家係5格古蘭修做道中打手
BOSS 1 用回坦,打到接近根性線血線 一炮黑洞
BOSS 2 推落河break完一炮黑洞
BOSS 3,4 唔break都得,平A5格,然後一人一炮黑(ry
BOSS 5 用回坦,Break完一炮(ry
我都係
依家打到尾王 但唔夠減氣機用
得返30幾turn
仲未諗到點衝好
無抽黑洞炮
我打算過咗先
攞個獎勵算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞