千期唔好總辭,自己佔多數嘅嘢,點都唔好讓

367 回覆
1176 Like 28 Dislike
鬥黃畜批鬥完宣誓公務員
而家又叫區議員含淚
精神分裂症
使唔使同你啲藍屍交代?
區議員都阻差辦公 被捕
佢可以幫到D乜?

【本報訊】大埔區議員姚鈞豪和連桷璋,繼周日疑曾參與大埔反肺炎指定診所的遊行,涉嫌非法集結被捕,三日後再因另一案件涉阻差辦公被捕。
有人啟動火警鐘 警憂搶犯
警方O記探員於本月八日凌晨時分,到大埔廣福邨一單位採取拘捕行動,期間有大批人士在單位外聚集,並疑在警員在單位內調查及押解被捕人離場時,阻撓警員執行職務。新界北總區重案組經調查後,昨午在大埔拘捕一名姓姚(廿二歲)及一名姓連(三十歲)男子,涉嫌「串謀阻礙警務人員執行職務」,帶署扣查。姚鈞豪和連桷璋的Facebook專頁事後均發貼文證實事件,指兩人分別在大埔中心及寶湖被帶走。
的確只有等龐貝奧番黎
1個變2個 都係100%增長
最緊要數字好睇
泛民有百幾個位都唔計
各位要記住依種感覺 並且要係下次選舉(如有)再次創造! 果d咩白票呀 廢票呀 全部最終都係建制當選 我就唔係咁想睇到班冇份投嘅支那狗笑番轉頭囉唔該
支持

坐係度咩都唔做𢭃份糧都好過咩辭職

辭職有鬼用咩,區議員本身都咩權架啦,更有noise的立會辭職都過左,區議員辭國際都唔會點理

留係度搞下地區民生民化野,掛下banner仲好啦
就係講緊立法會唔過半冇用不過係,而家區議會都不保仲諗立法會
PUSH
唔總辭都要你地唔好鬥黃先得,
之後有好多野唔做得唔講得
咁係制度外玩又贏左咩

起碼我知制度內叫做有啲錢玩下
係咪冇議席 唔可以發聲?
點撚樣減少呢?
外國戰線既手足都係冇議席 咁佢地係咪又唔可以發聲?

早幾年辭 可以提早幾年 搞社會運動 提早幾年23條 國安法
提早幾年令港豬覺醒
俾人搞到死先黎辭 咁重搞條撚?
97果陣唔撚搞 以家班老坑老哂先搞?
好似美國俾抖音入侵哂 先黎搞?
唔撚洗同我交代
同你班兄弟交代就得啦
18區都有差館架, 你唔沖入去屠龍?
係得鳩噏就係黃丫, 你屎忽就係黃
我係話 過左半都係冇撚用
唔計DQ 剩係人大釋法 同附件3都可以隨時插野落去
而你係否決唔到
你咁講代表你覺得民主派議員唔係做緊實事?

而家係講緊無論制度內外 用行動爭取自己想要嘅民主自由就係做實事 所以所有政治議員 黃店老闆 kol都值得尊重

反觀cctoy淨係識指指點點 但現實生活都唔知有咩貢獻
agger
Agger, push
忍同等
主動權原來唔係自己爭取
咁叫12手足等下先 主動權都唔係我地到
咩實事,賣港俾支共?
中國人

講大話當食生菜啦
學下佢地啫
再次當選都係要宣誓
你支唔支持?
逗下人工都好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞