任天堂社長:“遊戲是否有趣,其實與硬體效能無關”.

138 回覆
430 Like 23 Dislike
完全同意,張相係靚既話,無人會care你張相corner位有幾多紫邊,中心位又有幾sharp
不過對唔對中焦果d我覺得就基本黎
器材有幾靚只係令攝影者既創作更便利同埋空間更大姐,影果個人個腦無料到都無用,不如睇多啲書豐富吓自己先
但都唔係成世都係Mario
雖然Mario都好玩
但係可唔可以有新意D
其實唔好太差 好多人都接受到

老實講打機又唔係要打畫面

再靚畫面 唔好玩都唔會玩啦
去到undertale 咁就係既
無咁多實力咪唯有畫面搭救囉
又喎可以話無關
咁點解漫畫連載個時大眾無咩迴響
動畫化之後就爆紅
但lag到仆街就再有趣都變垃圾
Mon hun 呢隻indie 幾靚
但全部都係任記自己出
理念係正確但反晒潮流(同時表達得好差)
睇其他廠有冇人跟就睇得出
唔知係第3方出game限制左定咩啦
但咁落去任記會同sega 差唔多下場
你都係專心做game咪做機啦
唔好淨係講一兩隻 睇下佢store d game, 8,9成都係indi
唔知乜嘢下場,任天堂不嬲有自己一套,係班Sony精神股東幫人擔心
咁兩樣都需要家嘛 如果一套野劇情好但畫到小學生畫咁都一樣唔掂(唔係次次都好似一拳超人咁家嘛)漫畫冇動畫畫得咁好係事實 動作完全唔連貫 有陣時唔知畫緊乜 所以係動畫係鬼滅紅嘅導火線 但要動加劇情都要啱大眾口味先咁紅
當年啲dc仔200萬象素影出嚟你會滿意?
傻瓜機影菲林相出嚟你會滿意?

唔係要鬥最頂級機能但基本合格機能都要有掛,switch 而家機能未至於上面據例咁極端,但我都想駁電視可以高清啲,fps 刷新快啲,拎上手舊電用耐啲。
簡唔時FF 下Switch到玩到隻mhw 水準遊戲就好。

利申,有switch, ps4, xbox series s
應該咁講,硬件只係輔助
遊戲性先係靈魂
冇話唔成功 只係我真係搵唔到野玩囉
同豐田老細否定EV一撚樣,自斷一臂對佢有咩著數?why not both? 連登仔都醒目過佢!
咁咪唔好玩
一早買左啦 冇嘢玩咪唔玩
的確係喎
而家好多大作乜嘢hitman 3、last of us 2、 spidermen 、watchdog、刺客
畫面係靚啊,但故事同遊戲性真係一般般,好多都係加多啲怪或啲怪多啲血咁就一個任務,好似一式一樣咁
自己一個唔會玩switch
Rdr2而經完勝switch所有game

但係.有女黎就會開switch 打overcooked
標題講打機
內容完全講影相
呢個真係 我最中意玩嘅game kenshi(電腦) 畫質唔靚,但好撚好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞