皇室決裂|威廉對哈里梅根所為震驚及憤怒 不滿弟弟聲明侮辱祖母英女皇

407 回覆
564 Like 11 Dislike
其實英女皇釘咗之後皇室仲有冇需要存在?邊個接任都好,都無可能達到英女皇嗰鍾權威
洗乜姐
大把五毛幫你cap上reddit twitter抹黑香港人啦
無丟架?
戴妃受哂訪問點樣出軌喎
長兄為父,同埋下任英皇嘛
冇啦啦話人嘅你
連登好多人都追求民主自由這種普世價值,但係點解連最基本既唔種族歧視都做唔到呢?係咪只對自己有利嘅嘢先會追求?

叫黑人nigger根本係美國極右都唔會做嘅事,Reddit 用nigger 根本直接ban
都係
就算回都應該私下回覆
哩度連登,咁鐘意講Reddit ,不給死番Reddit
死左癌
雞都有人吹奏
我已經講咗啦,我講緊嘅係結果並唔係乜嘢stereotype 刻板印象,至於導致呢個結果係乜嘢原因我已經講咗可以係天生基因唔同加種族發展過程既環境因素,但唔理點都好呢個就係結果,就好似點解一個生出來係白色一個生出來係黑色咁樣係已經整定唔係乜嘢 stereotype。

你講咩李嘉誠平均乜乜乜完全唔關事,因為我上面講既所謂結果唔係好似你咁攞兩個極端拉平均數,依家一個接近normally distributed 既統計結果。

同埋即使有你所講嘅所謂sterotype咁你都要諗吓呢一個sterotype既基礎係基於乜嘢,例如身型高矮呢啲都係基於一路以來嘅觀察算係一種統計結果咁就算係stereotypes 都唔代表係invalid,黑人西方人係同一營養供給底下最後生得大隻過亞洲人呢個係事實係結果。

仲有同埋我上面都有例子講咗左冇可能有equality of outcome 最多係 equality of opportunity,但就算你有機會都會因incompetence 被foul 但呢個唔係歧視,我諗呢樣野我同你agree既。

仲有英女王唔比嫁有色人種,你可以話佢種族主義,但佢有權維護自己家族純白人基因,呢個係佢家族嘅取態,但種族主義不等於納粹主義,納粹主義直頭係要滅絕自己種族以外佢視為低等級嘅人,呢兩隻字唔係可以俾你咁樣濫用,仲有就算英女王有種族主義都唔代表佢歧視有色人種。即係你要仔女淨係講廣東話係咪等於你歧視所有唔講廣東話嘅人?
我唔係左癌,你只係顯得自己無知

無論左右都好,正常人根本唔會接受種族歧視,或者hate speech。記住hate speech 都political correctness係兩回事。

希望你去外國比本地人當chink/ yellow monkey嘅時候記得你今日講嘅嘢
仲係皇室最反共嗰位
回錯post定講緊你老母?邊度有人吹奏megan?
講緊上面果條柒頭
威廉真係好好仔
老母送比佢隻錶戴到而家
家門不幸
比個再婚柒閪搞到咁
講咁多做咩呀
個女人揸大旗,落難王子做茄哩啡啦,你睇下過幾日去 Oprah show

In the interview, reportedly to be filmed this week and air on March 8 (AEDT), the talk show supremo will “first speak with Markle, the Duchess of Sussex, about stepping into royal life, marriage, motherhood, her philanthropic work and how she handles life under the public eye” before they will “be joined by” by Harry giving rise to the image of the sixth-in-line to the throne hovering in the wings off camera waiting for his cue.
收皮啦…多左啦…右膠
Charles唔通又冇咩
皇室霸權
世界比力架上位根本係近百年最大嘅錯誤
係咪講niga你嬲左了?
手殘 負皮左
點解英國和很多歐洲都可以君主立憲
而亞洲大部份唔得,除咗日本、泰國。
正常人唔會種族歧視?
依家啲黑鬼做緊啲咩啊? 左膠又做緊啲咩?唔係歧視白人啊?
華人成日比力架歧視你唔講?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞