皇室決裂|威廉對哈里梅根所為震驚及憤怒 不滿弟弟聲明侮辱祖母英女皇

407 回覆
564 Like 11 Dislike
Service 還 service
Charity 還 charity

拎錢serve 國民同賺錢做charity 完全唔同concept
但係條女唔後生
而家仲要有2個小朋友,大把籌碼
你明唔明as evidenced個意思
就好似用tvb啲垃圾師奶劇嘅語氣同緊女王講”大家有眼見架啦~大家都睇到嫁喎~”咁樣
啲語氣閪到......
最煩就係嗰班嫁不到皇子的酸葡萄
日日踩梅根呢樣果樣,愈踩梅根就愈幸福
走咗就咪撚用皇室頭銜攞著數啦
依家冇人唔比佢走喎
咁有骨氣又要走又想靠個頭銜賺錢
立亂屌人Nazism其實對二戰死者(尤其猶太人)係極唔尊敬
一日皇子永遠都係皇子,搬走不等於斷絕關係
如果你離開家庭,會唔會仲跟老豆姓吖?!
依家係英女王開口唔比佢用佢都死lur
我老豆有唔比我跟佢姓?
套用落普通人
老豆話你肯喺屋企住就有零用
搬就冇得問屋企攞屋企d野
你走去同老豆講我係你個仔我就有權用你地d野 唔理我搬唔搬
你覺得好合理?
Harry已在加州買千五萬美金豪宅
咁你話查理斯有冇俾錢個仔吖?
鬼叫人哋係皇子,你唔葡萄得咁多
唔好咁黑心 成日想人斷絕父子關係
痴撚線
依家係英女王想佢地斷絕關係仲出晒聲明
講到好似我想咁
你都痴鳩線
睇新聞發表下就葡萄
我日日屌林鄭係咪葡萄緊林鄭呀傻閪
老老實實, 以前細個就梗係覺得事頭婆係衰人
而家睇返轉頭, 戴安娜根本就係個唔合格o既新抱.
咪係,傻西咁大反應都冇用,哈里唔會離婚草你,慳啲啦!
英女皇就係當佢冇到
係。As evidenced呢句,即係代表之前佢講嘅預計情形,同依家實際情況都係一樣,冇變。

咁即係同英女王講,「隔咗一年,你地都係冇變。我都唔會改變我嘅決定。完。」

你地係咪錯解左...

As evidenced by their (哈利夫婦) work over the past year

係指「從 “兩人過去一年冇左皇室身份但都keep住做緊呢啲duty” 所顯示」

利申:不是支持哈利一方
我覺得佢嗰句 as evidenced 無禮係因為佢唔應該用證據嚟撻女王。「大家都有眼睇」,即係屌女王冇睇啦。
但正如我上面嘅譯文

As evidenced呢句,並非如你所講,代表「之前佢講嘅預計情形,同依家實際情況都係一樣」

你有眼睇冇眼睇嗰句都仲可以算係啱嘅
就好似用tvb啲垃圾師奶劇嘅語氣同緊女王講”大家有眼見架啦~大家都睇到嫁喎~”咁樣

啲語氣閪到......

唔明咁多負評做乜,亦唔知點解你要問我「明唔明」

你(#353)嘅論點,等同#98嘅論點(而嗰個論點喺上面呢串度,亦係#98先提出) ,而我喺#104已經即時表示同意可以咁樣理解(所有關事部份紅字顯示)。我地係冇分歧。

我一直講緊嘅係,#84入面呢句:『As evidenced呢句,即係代表之前佢講嘅預計情形,同依家實際情況都係一樣,冇變。咁即係同英女王講,「隔咗一年,你地都係冇變。我都唔會改變我嘅決定。完。」

係。As evidenced呢句,即係代表之前佢講嘅預計情形,同依家實際情況都係一樣,冇變。

咁即係同英女王講,「隔咗一年,你地都係冇變。我都唔會改變我嘅決定。完。」

你地係咪錯解左...

As evidenced by their (哈利夫婦) work over the past year

係指「從 “兩人過去一年冇左皇室身份但都keep住做緊呢啲duty” 所顯示」

利申:不是支持哈利一方

我覺得佢嗰句 as evidenced 無禮係因為佢唔應該用證據嚟撻女王。「大家都有眼睇」,即係屌女王冇睇啦。

但正如我上面嘅譯文

As evidenced呢句,並非如你所講,代表「之前佢講嘅預計情形,同依家實際情況都係一樣」

你有眼睇冇眼睇嗰句都仲可以算係啱嘅

啲語氣閪到......

#366打到一半出左,重發

唔明咁多負評做乜,亦唔知點解你要問我「明唔明」

你(#353)嘅論點,等同#98嘅論點(嗰個論點喺#98先提出,而不是#84度提出) ,而我喺#104已經即時表示同意可以咁樣理解(所有關事部份紅字顯示)。我地係冇分歧。

我一直講緊嘅係,#84入面呢句有問題:『As evidenced呢句,即係代表之前佢講嘅預計情形,同依家實際情況都係一樣,冇變。咁即係同英女王講,「隔咗一年,你地都係冇變。我都唔會改變我嘅決定。完。」』。我喺#94同#104講左,有關部份見綠字

原句 "As evidenced by their work over the past year ,the Duke and Duchess remained committeed xxx and have offered their continued support xxx",點樣得出『「之前佢講嘅預計情形,同依家實際情況都係一樣,冇變。咁即係講隔咗一年,你地都係冇變』???????根本原文冇講「一年前預計情況」點點點,只係講「我地呢一年嘅工作」

大佬,#84咁樣去腦補真係好尷尬,係咪睇得 TVB太多?
其實有好多證據都顯示戴安娜都成日反抗皇室內部既野,佢係出面形象好,所以覺得佢係受害者,但其實女皇同皇室已經作出好多讓步。

無論日常生活同照顧兩位王子,戴安娜獲得既自由度係皇室黎講係前所未有既讓步,其實睇得出女皇係初期好鍾意戴安娜,否則女皇都唔會三番四次幫手去令佢兩公婆和好。到最後佢只係因為戴安娜離婚後不斷出賣皇室秘聞激到女皇咁興。

所以今次女皇唔會同哈里兩公婆客氣
垃圾力架
唔合格既新抱唔知你男定女,但同d8婆仆街奶奶無分別
所以就要佢死
black royal matter
女皇如果真係要殺佢地,佢地真係死十次都唔夠啦,可能拖到自己死果日先做野,唔駛查里斯同威廉難做
講真其實兩條友可以出超必
只要出書或自傳
爆撚鑊數臭皇室
d書收版稅都夠兩條友豪食過世
其實唔駛理內文係咩,佢搵發言人回應已經係不敬
下聖旨剝奪你頭銜職位
都冇叫你回話你無啦啦搵發言人同英女皇講野?
仲要係駁咀唔認同英女皇既論點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞