老婆去左加拿大讀書, 但老公留係香港

158 回覆
11 Like 28 Dislike
兩個都36歲wow, 仲以為老d tim
其實條女算係咁 冇掉低個小朋友 自己走左去
怪就怪當初揀左個咁既老公啦
睇片都FEEL到大家面左左 冇左愛 , 唔知佢地因為政治立場定咩啦
Ruby係有返開工定佢屋企俾?
打唔打算離婚
老公都可以偷食㗎姐
Ruby有返工,佢自己畀的
我地當然支持佢同仆街離婚
不過等佢自己決定啦
無戴口罩個樣都好柒下
真係樣由心生
樓主我原本寫咗句粗口鬧你
不過見你真心求教,我删咗

請你望多次你寫既第五點
你比較緊香港同加拿大喎!!!!!!!!!!!!!!!!!!
堅係中咗?
ruby幾時離婚?
加國的確好多大陸人,有講錯咩
有咩高見?
1. 有暖氣架嘛,喺條街吹咩
2. 有車先方便,香港要迫車,喺嗰度我平價都買到車
3. 香港都無skip
4. 羊毛出自羊身上,更好醫療教育福利失業保障水平,唔使錢呀。又係嗰句,香港都搵唔到錢,skip
5. 呢點同意,所以要更多香港人,更熱心政府,呢啲賣加賊要屌走佢
坑變成牛肺
樓上話係
假設你嘅意思係大陸人多就係唔好,你而家比較緊加拿大同香港,請問兩個地方邊度大陸人比例多啲?
https://youtu.be/_6DgfHJmlqY

又有新片啦,歡迎上去支持下
個囡變單親家庭成長好媽媽
之前睇果時就覺得條友係狗,個髮型
唔係 Titbits 係 Timbits... Tit 係女人個波
Timbits 叫 Timbits 係因為出産呢款甜品嘅連鎖餅店叫 Tim Hortons...

同埋好想知佢全日都唔喺屋企,邊個湊仔
Montréal 係好地方... 段片講到「唔係 Toronto, Vancouver 噉嘅大城市」,但係其實排第三就係滿地可

滿地可係北美洲少數唐人街主要講廣東話而唔係煲冬瓜嘅地方,廣東話通行度隨時追得上英文(因為魁式法文以外,所有語文都係少數)

當然,滿地可對香港文化最大嘅貢獻就梗係 HOCC 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞