老婆去左加拿大讀書, 但老公留係香港

158 回覆
11 Like 28 Dislike
所以想係QC到生活就正正經經去學好法文
B2並唔係想像中咁難
除非你係由朝到晚日日操練兼且有返咁上下語言天份,否則我覺得兩年根本冇可能B2

嗰兩年時間你仲要讀書,好難兼顧學埋另一種語言

利申上過少少法文堂
Ruby有初學法文,因為Montreal提供免費法文班,有唔同嘅online courses,又平又方便
同埋佢住公屋,老公係藍絲廢中一個,屋企冇support,真係靠自己一個的,唔係樓上講咩靠老公
Raymond Leung唔係中立,2014年已經藍到仆街

Ruby離開呢一位仆街,我地都好支持佢
最後幫佢宣傳下,上面講嗰啲Program、法文問題,Ruby有拍片講,希望可以解答到大家嘅問題
https://youtube.com/watch?v=HdCu3XKNj4w&feature=share
拍埋youtube
係呀,各位有移加問題可以留言問佢
祝佢早日喺嗰面開始新生活啦
多謝你地呀
Ruby亦有睇下連登,所以收到各位嘅祝福
祝願大家成功走佬
Ruby
Ruby話有人搵佢問嘢,係睇完連登搵佢嘅,多謝各位支持
佢好樂意解答大家嘅問題,如果大家想再問,唔使怕羞㗎
叫ruby 出post 你問我答
條女擺明未玩夠啦
而家大條道理扔低個仔去外國玩返兩三年 仲有個傻佬無限科水比佢
唔好比我睇死 條女過多幾月識到新仔就同佢老公離婚啦
死廢中食𡃁妹食得咁爽吖嗱 睇下你遲啲錢又冇老婆又冇仲有冇咁開心
多謝你嘅意見呀
等我同佢講下

重申多次Ruby完全靠自己,Raymond Leung係冇出過錢的,佢係一個自私精,有錢唔養仔,自己去旅行,上年三月爆武肺,佢唔聽人勸,死係要去歐洲玩

最後中咗武肺
真係中左?
爆多d
係,第3XX位確診者,你上個list睇返,有去過英國同瑞士嗰個就係佢。三月嗰陣爆到仆街,醫護罷工要求封關,佢死係要去玩,返到香港中咗,佢完全唔覺得自己有錯,唔覺得自己有帶任何麻煩畀人,仲up相上Facebook,慌死冇人知佢風頭火勢走去玩

呢啲藍絲加自私精真係死撚咗佢算,完全唔明點解樓上有人可憐佢
300定324?
其中一個,另一個係佢個fd
啱啊
企喺中國嗰邊啊嘛
屌你你咁諗冇地方會好過香港架啦咪撚走囉on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞