[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (68) 新年無人開post

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
我都係
Same

Xe3嘅size, xpro3嘅操作
https://youtu.be/qYEhbdT1Zn0
X-E4 配 18-55 d 片都影得幾好
有xpro3 有X100V
有冇23f2
如果主力影相其實都好似好夠用(另外有機拍片)
不過都係等埋xe4出睇下xe3會唔會跌價先🙈🙈
好想買埋x100v
但已經有xs10, xpro3, xe3
星際間大時代好唔好 有冇人係尼間野買過機
唔係xe4+27 kit個價同x100v水嘅價睇齊咩?
揀多次我唔會去呢間
有啲咩經歷
發覺用左fuji weekly 果d film sim 之後真係少左好多自己後製。 返到去再拎個raw 嚟執反而冇本身咁有feel. 算唔算係比人寵壞左
(雖然今次唔係影得好, 行到好攰鳩影,見諒)

最近都有玩下

試過買過支14好似中咗伏,走焦影極都唔清
xpro3同xe3好似有d重疊
xs10 係因為防震?
放xe3換x100v la
巴打買咁多機嘅
雖然我都明Fuji 啲機係好正
就咁拎上手望下以經好有Feel
不過我都最近放咗XE3 換XS10
想係度問下咁多位巴打平時影完一張要LOAD 幾耐先再可以影
小弟係用X-S10, 檔案係揀咗Raw + fine jpg
set 咗每次影完都會preview 返直到我再扲任何野
我每次影完一張相之後都會Load返1,2秒先出到Preview再影
好似有少少慢咁, 會唔會係關我以上setting事呢
定係張SD card 寫入速度事呢, 張SD card 都係雞野sony SD card
依個換嘅過程都要加少少喎
or 買枝23f2插xpro3 當x100v用
買富士機有舖癮
如果富士肯出一部XT4機身+翻芒揭芒混合嘅機同x100v嘅可換鏡版本,我應該會放曬手上啲富士機買佢哋
我覺得x100系列嘅重點係餅鏡
所以要當都要等支新27出嚟先
Yes
基本上一樣
或者我呢d 未有第一部機既人
會唔會係menu set咗清晰度+3嗰啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞