[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (68) 新年無人開post

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
其實連登巴打們應該對新手友善啲啦
個個天才一嚟就識玩咩
俾負皮又唔講下原因,建議
做好啲個風氣先好架嘛,又搞到冇人敢貼相

利申:都係新手
你影定夜總會果啲仲好
唔理新舊,兩年內完全消失

取代係網絡小姐...
網絡小姐
粗啲叫網雞
個人意見交流下
覺得左下角711同小巴成d搶眼,感覺有d太多
我以為係電子雞
梗係用電子雞啦,食埋他媽哥池個意思
有冇人覺得 XF10-24mmF4 R OIS好貴,水都要成5千4
係咪真係值
入支二手,唔啱咪放
一代嗰支當時都咁上下㗎,真係啱用嘅冇話值唔值
你指當時一出個價?
係咪等下應該會平d
唔係喎你講嗰支好似係一代?二代應該有WR
我幾年前買嗰時同1655相差唔大
應該我之前打漏左
係想要2代先岩
係其實無選擇
利申風景撚 而家有老蛙9mm影星用 同支1680 kit
都諗緊想入埋支新版1024

始終影景用zoom方便啲 有時唔係咁易可以靠走位就到個構圖
8-16太重 淨返10-24變左唯一選擇
一樣有1680
都好like風景, 其實都係有時想廣d影風景先想買10 24
好想有枝xc版
我係用speed-booster轉EF 1740L咁用太撚窮
支鏡夾埋轉接環唔係仲貴啲咩
唔係呀
我係有次冇啦啦影影下相突然reset 咗
跟住要on99 再set 返啲參數
嗰下㩒唔到快門我都知唔對路(因為我用手動鏡頭)
然後早排踩單車又係咁
出緊夜車 前一秒仲影倒
下一秒開機再開就reset 咗

我一見到佢彈要連接電話我就知咩料
我上shutter count 個網佢連計數器都reset 咗

不過都唔係咩大問題 一日仲用到都會畀力用殘佢
咁先對得住部機

人要惡過部機呀
4k都唔洗仲可以用返一堆ef鏡
巴打玩開咩手動鏡,分享下
有睇過下 見youtube有條友用wide angle ND最多去到3檔 再去就有黑影X
鬼佬評測都話wide angle最多開到3檔好
依加睇緊卡色金鋼狼
上個月入左10-24二代
主要係一支zoom鏡方便又輕 我又本來得支18-55
想入支鏡玩風光就買左佢
用到依加都真係幾方便 開心使用中
咁差?
有無link睇睇
我用舊款h&y vnd,用到12mm前都可以用盡個減光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞