[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (68) 新年無人開post

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
Sigma本身都有16.4 30.4 同56.4出畀apsc 無反
唔使重新搞光學設計, 加個x mount有人買嘅話點解唔做

如果佢出比apsc單反支1835 1.8同50-100 1.8都有無反版就正
加返長個法蘭距就得
不過激大支
我想佢出ultra wide咋 fuji直情冇諗住再補吓ultra wide嘅焦距
單反版就算啦 直接改mount應該冇人會受
無反嗰幾支.4睇落都幾細支
Make Fuji Great Again!!
14已成極限
反而變焦出到8mm光學質素重咁高
佢肯出8或者12mm F2都肯定大把人衝
睇返佢出畀sony同canon就知,最後只出窮人三寶
其他?
咁又未必, Sony同Canon仲有成個FF市場, 夠錢又唔嫌機鏡大部嘅人, 都升左上去FF
Sigma出apsc靚鏡畀佢地隨時冇乜賺

Fuji就唔同, 同廠冇FF直接去4433中幅
無論要洗嘅錢定係size都幾級跳
見多人肯響apsc鏡群洗錢嘅話, Sigma肯做嘢都唔奇
Thank you very much for purchasing FUJIFILM X Series mirrorless camera, from now until to 31 March, 2021, all FUJIFILM X Series mirrorless camera users who had registered the warranty service will receive an electronic eSHOP coupon which can buy a FUJINON XC50-230mmF4.5-6.7 OIS II Lenses(Black) at HK$1,099 (Original price is HK$3,180)

呢支好唔好用,冇長鏡,平平地買黎看門口有冇得諗
買行
岩,一時醒唔起
再唔係14出知mk ii都好
我買左 諗唔到咩理由唔買
1000蚊有咁嘅image quality 所有缺點都唔再係缺點
我就唔敢有希望,有支30.4玩吓都夠
如果死馬肯整支無反85.8或者85.4畀富士我就真係開心啦
無喎,有無圖睇下?
好靚仔
師兄兩部唔會感覺重覆?
Xe3準備放畀個朋友啦
依張相係用xe3裝個近攝環扮x100v個大細嚟對比吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞