[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (67) Alpha 1

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
傳左咁耐,都有可能係流料或者取消左
上年仲傳過200 2.8定焦
23號冇講係唔係gm鏡,比較似唔係
首先感謝咁多位清俾既意見 , 結果我無揀A7iii, 反而入手左A7C+Sigma 2470

想問下大家多數用咩方法過相入電腦? USB線 / WIFI / Cardreader?
叉電方面, 係會直接用usb線叉電定係另外買個charger呢?

我暫時用緊usb線黎過相同叉電, 但係覺得咁樣抆插抆插會好快打柴
a7iii 用家同意,有新買新,實無死
card reader啦,方便又快
最近咁諗想 a73轉 a7s3 但又落到1200萬像,
你電話日日抽插佢幾廿次都冇事啦,驚咩
如果你得一粒電一部相機,咁charger同card reader都可以唔買住既
普通用家最常用就係影time laspe充住影
慳住插
A7c 個usb冇焊實落個殼度,買多個充電吧,順便多買粒電
有冇長途行山既巴打喺度?
想問下換唔換走2875做28200好
但本身有1848
雖然玩長途都唔會帶1848
我用usb c過相only
叉電方面用副廠charger,可以叉兩粒嗰啲
係咪無人會拎部a7s3黎影相架
影得呀,手機都影相啦,a7s3點會唔得
4k mon都完全冇問題
睇自己
我有1635 .24240 .但而家會轉apsc加touit 12 同55 1.8 算
24240放喺身keep住行你覺得太大負擔?

Sony
係香港D天氣長期有層野~廣角鏡都還好,TELE打埋D山好易影到
Sony 永遠唔好買第一水又一實証
ya
主力針對行山, 最難搞係天氣 , 閪天既話 托支100-400gm 都無x 用
係,28200最緊要係方便又影到
質素未必係最好

而家我支2470GM,已好少出動
有冇A6xxx最新消息,會唔會再出
剛剛同幾個fd 傾完,有s3 個都話你放ig 同相細執係ok 既,但放唔同大張相來執咁...
我2875
唔知留嚟做乜咁
平時又唔洗影event
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞