致富月供港股美股 (15)

634 回覆
26 Like 1 Dislike
想再請教,我見FT有個乜野ACATs轉戶方式,想問郭董 致富有冇的?
我屌,暗盤係咁cancel我沽出既order
same, 明明已經低市價幾格又沽唔到
暗盤手續費收幾多?
唔係好搵到相關費用
0.125% min $55
要是個客個人名的離岸戶口才做到,我地做不到
冇計,輝立佢限了如沽低過市價太多佢當錯價會reject
最多是低市價5格,fast market都好難做
想問吓申請咗90%孖展新股,扣錢前取消係咪都要俾手續費㗎 ?
諗住由firstrade轉倉入致富(未開account),需時幾耐同會有補貼?

無論點都會開來玩港股,但想一個户口玩晒兩邊。
請問會加gbtc嗎
好想月供Btc
睇投資組合個度禁手機個< 掣可否由查問登出改成直接返回主頁

即係睇完美股持倉禁< 就返回上一頁選擇香港定環球,再<就自動返主頁

禁左年幾都唔習慣
是,因為同銀行book了額,如果客取消我地都要俾銀行,所以取消都會收息同手續費。
透過「致富通」應用程式或經網上「遙距開戶通」開立賬戶及首次存入單筆金額達 HK$10,000 或以上。

透過「致富通」手機應用程式成功由其他銀行或證券商存入港股/美股累積總金額 HK$20,000 或以上至本公司可獲 HK$100 超市禮券。

要開晒港股及環球股票戶口先可做晒兩邊,已交收的錢可以在app自己轉去另一邊, all in one buying power有計劃會整。

如每注交易金額通常是40000以內,網上開戶時選密密trade 收費會抵些。
明白。
All in one 呢個正。
之前說過呢家人手做月供已好忙,要整好自動月供才會加。

不過呢隻我都心動,不如咁啦,我返去看看之前有幾多人已報呢隻有興趣供,如夾埋呢度有5票以上便即加。

如有其他人有興趣呢隻請出聲
你用an機?我用iso會直接按左下

我冇用an機唔太熟情況,我同同事反映下
好啊!!!!!
我相信好多人都會投贊成
如果趕得切今個月就好了
辛苦了
我都有興趣
不過郭董自己都會月供咩
支持加gbtc
我港股美股都有月供,呢隻都留意了一輪,可能會供少少當買保險,天知道未來會不會再升,供少少對沖下
3票
暫時未整到個簡單功能可以一次過睇到存入提取資金。

近磅的方法
1)在app全部功能選交易紀錄,再選現金提存,會見到過去的存款紀錄
2)在電腦版top professional的交易紀錄, search P/I
3) 在電子結單選月結單,再看資金提存紀錄

不過以上方法都要人手自己加總,遲啲攪完主要交易功能會再優化呢啲周邊功能。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞