致富月供港股美股 (15)

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
同意,好在呢家已找到問題源頭,會叫電訊公司盡快處理。
10000 減去交易費後,剩餘的9000多會用作月供嗎?

什麼事股數變動,意思是每個月調整了供股的數目嗎
正常供10000,會扣起約15.77政府費用後餘額全用來買股,月供10000以內沒佣金收費

每次派息除淨前過戶處會問我地客戶持股數量,如果你對比上次問時你成功月供多了股數,多了的會收每手$2費用,例如你月供1手,咁你3個月會多了3手,每3個月派息一次,那新增3手便要俾過戶費,到第二季派息時你有6手,咁你新增的3手又要俾。其實是好細數,可以不理。

不是計你調整月供金額,是計你實際持股變動,你手動買都會計
想問盤後去到幾點
上午七時。
由於7點後要做些日常維護以保障港股交易穩定,要大改系統才可做到,要等一下。
未有通知
郭董 呢個按倉表幾時正式開始
Thomas, 致富收咗收5000蚊電子消費卷?
超同意... 而且,其實條banner喺其他頁都有出現,真係好阻住
應該收入黎
Thomas, 想問致富既美股戶口
1.有無T+2
2.有無盤前盤後

謝謝!
郭董,今晚GME最高可以掛幾多錢既單?
你好郭董

早2日開左戶,依加暫時只想月供美股,咁我係咪將主帳d 港紙係app兌做美金就ok ?
之後入錢係咪要link 返我銀行個美金戶口會比起我就咁入港紙再係app 轉錢快?
同埋想問下係app 轉美金去環球帳需時幾耐到?
致富抽新股係咪免費 thx
現金抽免費
呢個已是再對上一日,呢個仲新,行緊了

致富月供港股美股 (15)
https://lih.kg/sqLkLHX
#429 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
乜有嗎?
你的T+2是什麼意思?你意思是買了貨兩日內俾錢?
有盤前盤後但未cover晒全個交易時段
密密trade子帳戶冇限
主帳戶同SIPC子帳戶會限30%,太遠美國券商會cut單, cut完客戶不能改單要打電話來處理下才可下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞