致富月供港股美股 (15)

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
美股唔建議你買收息股 因為你會俾美國佬抽水
呢個年代上網能知天下事
Google 下就會搵到一大堆資料睇
YouTuber 都有唔少片睇
唔係度post 廢事又話賣廣告
整緊了,就快有
今日又再更新了個按倉表,再加了堆股票,大部份月供的股票都在名單內,你建議的當然都已加了入去,另外美股有推廣有首2個月,只要打去分行或CS申請即可。

不過都提提大家留意風險,我經驗是股災前大上大落,狼來了幾次便來真。

同marketing傾下
根據美國證券交易委員會之通告,由2021年2月25日起﹝結算日﹞,美股的交易費用(賣方)將從0.00231%下調至0.00051% (最低收費 US$0.1 )

雖然減不多,但點都好過加啦
個孖展推廣有冇話最遲幾時申請?
支持,多元化d,有總賺蝕%,有埋條組合線形圖更爽,更有感覺,更生動更吸引,打倒支牛
31/12/2021, 你最好是月頭生效,另外是預期多有借貸才申請先抵
美國咪識玩
真係激死人
開咗戶口想月供港股收息

想問吓如果每月月供$10000去盈富基金

係唔係5號/10號自動買入嗰陣咩費用都唔使比??
(港交所嗰啲收費係咪要比,定係全包)

到時派股息一年4次,係唔係每次都會收手續費$15?

賣出嘅時候手續費又會點計呢
後生仔唔好供盈富基金啦
其他唔講港股一年派4次息既股我驚你未必搵到10隻
5號仔已經更改左派息政策
大大巴煎去波叔度
其實識玩既話係應該減
谷高個成交量做大左咪賺得仲多
5000蚊仲要谷你月月清既1000蚊既消費券都諗到出黎
d官識玩香港唔洗搞到而家咁
個報價好慢
我直頭睇唔到 kill app 再入都唔得
same
已知是繁忙時間太多data問題,已叫了IT加大bandwidth, 預計要多一星期多才處理到繁忙時間lag機問題。
那一萬會先扣了交易費用後餘額再買股票,可選擇每月第五或第十五個交易日進行月供,你可理解為10000已包括政府費用。

是,每次派都收15手續費,另外如股數有變動過戶處會每次有權益行動都會收每手$2過戶口

賣出用普通交易收費是0.0675%(Min 40),用密密trade plan 0.1%, no min
想問有冇港股炒家plan?
希望快d 改善報價問題,因為發生得非常頻密,好影響體驗
有,要看成交量收平些,如每月成交過1m可以電郵俾我傾下

thomas@chiefgroup.com.hk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞