致富月供港股美股 (15)

565 回覆
26 Like 1 Dislike
難些,因為上家券商一你按股一係按金額,所以買少股數的股可用主帳戶或密密trade便是按股計
比較返牛牛, 我每個月只買到 5股tesla拎來儲, 致富3.88 us$ vs 牛牛1.99us$#cry#

有無可能有個plan, say 每股收us$0.3, 最低收費1.5us$, 因為重點係我拎來儲唔係day trade
月供免佣
成個月得一日, tesla都唔會得一日特價啦
咁要免佣就要咁架啦
你長坐
長遠平均價無大分別啦
有3個方向未來會行

1) 月供兩次,咁多些機會撞正特價
2)好似你說咁整個每股貴啲但最低佣金再平啲嘅密密trade 子帳戶2號之類
3) 最低佣金再平啲,呢個又回到以前收$10有人提出要平啲的情況,那時我回應是只要大家支持,做大個餅以及我地做好報價等基建,我便可推到公司減平些,所以之後便出了月供回贈同環球密密trade, 我相信如我地再攪好些,做好晒全時段、報價穩定等,我地是有空間再做大及再調低的。
你地會點轉美金入錢
入港紙再內部轉帳
全部致富app唔洗煩
+1
個rate同銀行差唔多?

我地對過是香港主流銀行的中位數,客戶可以同ebanking 對下再決定,我地都歡迎客戶轉了美金再入去我地多貨幣帳戶再報數

https://www.chiefgroup.com.hk/hk/cs/cash#bank-info?rl=Mobilemenu_Quick
我記得之前同IT說過,我再跟進下進度
想請教下如果開港股密密trade,係咪都可以用到打電話交易既服務?
密密trade 只限網上交易
我想知密密trade計劃,如果用網上交易就0.1%,冇最低佣金,不過仲可唔可以用到打電話交易既服務?收費0.125%,最低佣金60
可以,有些客有時戶口不夠錢未入得切,都會打電話落住先

另外,電話交易亦是個後備機制,有時唔知乜事app壞了,都可以用電話交易先,如是我地系統問題,會計回網上收費。
見到有gbtc 啦
感謝!
你好,請問我剛剛放走咗啲港股想將啲錢轉去美股帳戶,可唔可以即日轉?因為見佢分咗賬面結餘同可用結餘,謝謝
如果是轉帳戶可用結餘才轉到,你可以電郵你戶口俾我看看,我俾住些credit你美股用住先,你T+2自己轉美金
thomas@chiefgroup.com.hk
咁又唔洗住
不過都想問下如果我今晚用咗購買力買,係咪都係兩日後入返錢就OK,即係理論上我今晚買咗,後日轉錢就cover返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞