致富月供港股美股 (15)

565 回覆
26 Like 1 Dislike
之前有人提議過,但公司傾完一輪reject了,我試下再傾下,你主要是想部份貨在孖展戶口,部分想長坐不借的在現金戶口?
同你講嘅啱啱調轉

長坐想擺孖展戶口,有時可以用購買力加下倉,唔使真金白銀攞嚿錢出嚟買貨
短炒嘅就放喺現金戶口,賺咗嘅話,啲profit都唔使因為lock住喺負緊錢嘅孖展戶口而提唔走
haha,唔緊要,好多策略只要有兩個戶口便可,都有客反映有時孖展戶口想用來抽新股,入了錢取不回,我下星傾下再覆你
唔好意思,你是已有帳戶入錢定新開戶口上載入數紙?

你把你有的資料及戶口/電話電郵俾我,我找同事跟進

thomas@chiefgroup.com.hk

嚇親。我岩岩UPLOAD 過張過數單,希望今次收貨. 星期一唔得我再同CS傾傾

犀利

唔該哂郭董,呢隻可月供?認購費?
不在月供名單,網上買基金有免手續費優惠,你看看是否合資格

https://www.chiefgroup.com.hk/hk/promotion/fundsSubscriptionP2?rl=Main_Banner
唔該哂你
但係香港好似冇劵商有sub戶口(一個人名響同一間劵行有多個acc)其實俾唔俾
因為我都係有2個戶口 致富果個多數扑暈自己另外果個睇圖短中線操作
如果唔係有時會精神分裂
例如你同一個倉有6969/992再3加d 2 3 號仔咁
ARK系列係咪冇得按倉
暫時未有,稍後會加
Thomas,請問會唔會有融資帳戶?我全倉最大得隻tesla可按倉,係呢個市況d貨坐死哂無得用孖展加倉好影響回報,thx
Square佔左我5成持倉,希望thomas可以唸唸ark系列可否按倉
不如你俾個倉我睇吓你那些貨可加入按倉名單仲方便

thomas@chiefgroup.com.hk
ark應問題不大,我下星期一攪攪佢
無問題
想請教下美股密密trade ac, 過夜同day trade定義係咩? 要點先可以有後者1.88價錢
例如你買3股TSLA, 同日沽回3股,那麼買同賣會各收1.88佣金

例如你買10股TSLA, 同日沽回3股,那麼買會收3.88佣金
賣會收1.88佣金
買一股那單是day trade, 賣11是過夜
致富有無計劃美股可以分多隻plan for買tesla價位股但手續費可以一股股計
不明,有冇例子?
即是某啲股既股價如果高於某一個價例如$800
咁佣金就一股股計
我諗佢係咁諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞