[殭屍/鬼怪/打鬥]《噬魂》我由古惑仔變左做現代道士 03

1001 回覆
37 Like 1 Dislike
今日仲有冇?
出咗去啊聽日先有
依食完飯打緊!夜啲有
而我,經過上次學校一戰後,我的潛力被逼出一半,功力大增

現在屍王攻擊的動作都被我看穿,但只差如何能將他收伏

我跳起,雙腳踩在屍王的肩膀上,彎刀垂直的插入屍王頭頂,它強烈的反抗,捉住了我的腳,把我摔到地上

「呃....」我被掉到地上後,馬上作出反擊,我雙手一推,將自己推到它的腳下,然後雙腿一纏,發力

他被我拌倒在地,我馬上壓上它的背上,正想一刀刺在它的心臟處時,突然一個龐大身影走到我面前

我抬頭一看,是一個光頭男人,面頰爛了一大半,直覺告訴我,他非同凡響,我不自覺地提起手擋在面前,然後用腳踩住屍王為免被它逃去

居然就讓我擋住了他極快的一腳,但被踢中的位置都已麻痹了

「哈哈哈!咁都擋到!身手幾好啊」光頭男瘋狂的笑著

「你係咩人?」我問他,同時舉刀了結了屍王

「唔係人,哈哈哈哈」又是一頓瘋狂的笑聲

這是什麼年代的笑話....其實不用問我也知他是殭屍,而且不同於一般遇到的那種低級殭屍,應該是比段一凡還要厲害的級數

「烈!係羅東!!」十方看到羅東後馬上通知啊烈

「佢個身好返,但佢塊面....」啊烈的意思是,上次羅東被媚娘斬掉半邊身都已康復,但面上的前傷卻好像沒法復原

「我見到,應該係特別嘅傷嚟」十方也留意到羅東的面傷

「航!小心!佢唔係人咁品」啊烈提示我

「我知道!」我回答

「佢話你唔係人咁品喎」我看著羅東

「咁你同我玩下咪知!」羅東向我衝來,我飛出彎刀,羅東停下腳步,避開彎刀,我飛撲接回彎刀,再順勢向他飛踢一腳

他用前臂擋住

「動作就幾快啦!但差啲力水喎」羅東笑著說

「睇下點!」我拿出一疊符紙,往羅東飛去,羅東靈敏的都閃過

我使出只用過一次的,結界

我先定住了他的雙手,然後飛出符紙唸咒

「龍神敕令,火神借法!焚!」

羅東的身體馬上燃燒起來

「你好似犀利過你另外兩個朋友喎!上次佢地比我打到半死!!如果唔係媚娘上次幫佢地,佢地應該死咗係我手上啦」

「你唔痛咩?」我問

「痛啊,但已經習慣,哈哈哈!」他用力掙脫了結界,然後拍滅身上的火

這一連串的操作,完全在我意料之外

看一看秦王這邊,秦王一直躲避開屍王的攻擊,沒有跟它正面交鋒

「屍王?哼」秦王冷笑

屍王好像聽得懂秦王的挖苦,咆哮一聲,加快速度攻擊,而秦王還是不屑一顧,更硬吃了屍王的一掌

但秦王中掌後完全沒任何反應,拍一拍中掌的地方,然後舉起手,揮掌!!!

嘭!!!一巴掌打在屍王的臉上....

屍王的頭就這樣被秦王一掌打爆了整個頭顱,整個頭顱一點都不剩,化為了肉碎,飛灑四周

在附近的我們都看到這一幕,大家都呆住了

「呃....條友..唔係講笑㗎喎」第一次見識秦王實力的陳鯨震驚到下巴都快要碰到地上

「佢同我地完全唔係一個次元嘅生物嚟」跟陳鯨合作應戰的啊烈說

「如果今次大步攬過,一定要跟秦王學返兩招....」身為武痴的啊武更看得入神

「雖然好唔想讚佢...但佢真係好犀利...」十方也少有的認同秦王

而秦王自己的反應卻是....

「就係咁?」

他的反應就是...失望

「朕仲以為係咩稀世珍寶,不外如是」秦王蹺起雙手

「萬天玄!出嚟啦!朕知道你係到」秦王大聲的說
預測結局
隻boss上咗秦王身 最後主角爆seed搞掂
我又估下,秦王和萬天玄同歸於盡,救左九叔但要和上任女主角(已經唔記得叫乜名) 打番場,主角再次爆SEED.......
夢晞
可能係咁掛~
又或者依個都啱
仆街 我已經唔記得左上次睇到邊
係咪要重睇
重睇啦!由post1開始睇,應該睇一日
咩阿葉靈阿
玩緊valheim
葉靈係第一代,夢晞係第二代洛兒我都唔知算唔算第三代
冇玩過
掛住葉靈多啲
月牙出黎 朕知你係到
可唔可以寫我做第四代
絲打定巴打
冇啊冇人啊
其實我自己都最中意葉靈
唔好啦,天航直到冇得再直㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞