[殭屍/鬼怪/打鬥]《噬魂》我由古惑仔變左做現代道士 03

1001 回覆
37 Like 1 Dislike
我都差不多啦不過要慳啲洗啊,好多數孭係身
「只要殺埋你同啊九,北門就後繼無人啦!!哈哈哈!」張天突然瘋狂的笑起上來

「英...叔!!」我當然不會任由張天宰割,我舉起雙手纏著張天的手,想把他拉開,奈何現在我被壓住,處於「下把位」,不好發力,但也算掙開了他壓著我頸的手

「你以為我睇唔出?哈哈!你身上嘅功力係張英㗎!姐係佢依家只係一個跛咗嘅廢人嚟咋」

「英叔唔係廢人!!佢盡咗佢能力去做佢想做嘅野!佢好成功!」我起膝,成功擊中張天的後背

他身體向前傾,我順著勢抽身,反壓著張天

「你先係廢人,比你報完仇,殺曬我地,咁你仲可以做咩,毫無意義咁係世界上生存」我反鎖他的手,是反關節的鎖技

「哈哈哈!!我一早當自己死咗㗎啦!!有冇意義都冇所謂!」他好像不怕我鎖他關節一樣,不斷用力拉扯

啪!!脫臼了!!

「嗯?!」我驚訝他的行為

張天一個轉身,重重的勾拳打在我臉上

砰!!

我失去重心,往側邊倒去,這一拳打得我視線都出現了疊影

我看著「四個」張天站起來,走到我面前,他用手捉著脫臼的那隻手,用力一托

咔咯!!

硬生生把臼托回了原位,他轉動肩膀,把臼位弄順

「我冇同你講?我周身冇一忽好肉,你諗到嘅受傷方式我都試過」張天踩著我的胸口

「啊....」迷迷糊糊的我無力反抗

「你啱啱用法用得好開心,依家比你試下」張天雙手合十

「電光速現,鞭!」他分開雙掌,一條電光在雙掌間出現

「準備好未啊」他手拿電鞭,抽動

啪!!

「啊!!」電鞭抽打在身上的疼痛不是說笑,除了皮開肉綻的疼痛外還有電擊的那種撕裂感

「痛唔痛啊!」張天再次抽打

「啊!!!」我發難,推開他踩著我的腿,翻身,向前爬行兩步後撐起來

但不及張天動作快,電鞭揮到我背上,我連撲帶滾的向前打了筋斗

我找到機會轉身,望向張天

「劃,結!」我在自己與張天之間畫出一個大結界,用來隔開我們,為自己製造喘息的空間

但成效未如預期般樂觀

「冇用㗎!」張天一揮電鞭就把結界給破開了,一分為二
「得一篇冇用㗎!」巴打一揮電鞭就把小月牙給破開了,一分為二
要分開我?!走先!
唔洗用鞭嘅
用鉸剪啦 !
Ps 狗牙剪更美觀
點解你地成日都咁殘忍
「?!」這是我猜不到的,我再次向後退,張天則用電鞭套住了我的腿

拉!把我拖到他身邊

「今日,就係北門嘅結局!」張天將電鞭轉換成一把刀的形態,向我刺來

這電刀狠狠的瞄準我心臟刺來,但我也不是白痴的,任由他宰割,我在他快刺到時,身體轉動了一下,讓電刀只刺中我右邊肩膀,但這一刺也直穿透了我的身體,還為我帶來了撕裂般痛楚的電擊

「嗄!!」我咬緊牙忍住痛,收腹提腿,用腿夾住他的手,雙手捉着他的手腕,一招十字鎖把他鎖在地上

張天用力反抗,電刀直接劃破了我的肩胛,受到極大痛楚的我用盡手臂最後的力氣,手向下壓,腰向上頂

咔咯一聲,他手踭的關節被我硬生扭斷了,他向後翻一個筋斗,鬆開了我的十字鎖,我乘勝追擊,揮動彎刀,張天的手腕被我揮刀斬下

「啊!!!」張天撞開我,抱住自己手臂

我們各廢一臂

基本上,我的右手經已報廢,肩膀被完全切開,想繼續用這隻手戰鬥應該是不太可能的了,慶幸的是張天的情況也不比我好太多

「嗄....嗄...嗄....你!我一定唔放過你!!」張天對著我聲嘶力竭的咆哮

「哈...你依家同我都係一擔擔㗎咋...嗄...」我笑說

「我,死都會拉埋你落水」張天咬牙切齒的看著我

「好啊,我預咗㗎啦!」我轉由左手拿刀
張天再生能力咁廢架咩?
張天係人嚟
「應該一早死咗?哈!你地緊係想我地死啦!」那男人笑說

「姐係佢真係你地師兄?」啊烈問

「係...不過啊九應該未必記得佢」英叔說

「我記得,大師兄——張天」九叔開口

「嘩,原來你地仲記得我啊」張天冷笑說

「佢係人定鬼?」

「人」九叔說

已經係post 2嘅事
樓豬太好
唔洗我重睇
當然啦
打完機
幾時打爆
邊有咁快
係咁打
要返工
一放工就返去打
今日食完飯就打
勤力過返工
就出文啦等多陣
lm
巴樓主會唔會放埋上Penana或者紙言
我有放上紙言啊Penana之前都有放,但個帳號唔鬼見咗,要搞搞佢先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞