[殭屍/鬼怪/打鬥]《噬魂》我由古惑仔變左做現代道士 03

1001 回覆
37 Like 1 Dislike
死得幾慘下,下一個應該係阿武吧?
死晒D人就應該返去第一集最後大戰了.......
我記得架!唔好借D意改劇本呀!哈哈
下一世再見
一定唔會改放心
係咪好感動呢~
又殺人
To樓豬:我同你講咋
下一世見啦
剪佢啦
咩又姐啊烈前幾集已經死咗㗎啦
下季真係開地獄篇算 個個死晒
可能直接轉過一批主角呢
你當佢地係condom
邊有啊講下姐
今晚暫停一天
今日做野冇時間玩手機,打唔到文
好呀,冇問題✂️✂️✂️
好好休息!週六找數啦!
今晚六合彩
我心裏的憤怒也像猛火般在焚燒,全身的真氣亦因為我的憤怒,真氣不斷湧出,令我整個人都變得熾熱

而我也很想哭,但奈何....

「節哀,但依家唔係喊嘅時候...」

我嚴肅的左右張望,段天和張天開始走近我們

「段...天....點解...」媚娘擦去臉上的眼淚,站了起來

「媚娘~你唔叫我做Boss啦?」段天說

「因為你已經唔值得我叫你做Boss,我欠你嘅恩,五百年嚟今日還清,淨低嘅...就係仇!!」

媚娘張開雙掌,利爪彈出,然而發生了一樣我猜不到的事情

「媚娘你...」我看著媚娘呆一呆

「好出奇?」媚娘的眼珠變成鮮黃色,而瞳孔像貓眼一樣,一片尖葉的形狀

最出奇的不是她的眼睛,是媚娘長出了九條雪白的尾巴,每條尾巴的末端都帶一點淺灰

「九尾狐?!」張天驚訝

「媚娘,你好耐冇現過真身啦喎」段天蹺起雙手說

「平時你叫我對付嘅人,用殭屍身份就可以處理,但,你唔可以」媚娘的九條尾巴不斷的在擺動

「段兄!你個手下係稀世珍品啊!」張天咽一咽口水,雙眼像發光一樣

「係啊,所以我咁多年都留佢係身邊,不過睇嚟依隻棋仔,今日要收返啦」

可看出,段天說這句話時帶著點失望

「不如你一陣唔好殺佢,留返比我改成傀儡啊!」張天滿臉期待

「唔得!」段天大聲的拒絕

「呃.....好好好!哈哈,咁就算啦」張天先是被嚇一嚇,之後就用尷尬的笑容帶過

「媚娘,你今日行得依條路就唔好後悔啊,依家仲返到轉頭」段天的態度比起剛剛變得嚴肅

「事到如今,返轉頭都再冇意義!」粉紫色的妖氣不斷在媚娘身上散出

怎樣也猜不到,媚娘原本居然是一隻九尾狐,後再變成殭屍,這麼特別的雙重身份,難怪她跟羅東的實力這麼懸殊,連張天都說她是「稀世珍品」
夜啲多段
出唔到文係琴日㗎
買咗未?!
梗係買左啦
我都買咗
中左捐錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞