[殭屍/鬼怪/打鬥]《噬魂》我由古惑仔變左做現代道士 03

1001 回覆
37 Like 1 Dislike
已經去緊返工啦
唔係啊post 2 頭幾頁都係啊航嚟㗎

啊航主要武器係莫平嘅彎刀,對上個次用嘅就係爬山斧
彎刀一定就係我把剪
差好遠喎
最多,如果有下季,我幫你寫把剪落去啦
今晚開始叫第2季啦
咁突然?!
放心暫時嚟講我對第二季都開始有啲諗法嘅
迫害一下
打緊打緊
推一下先
yeah!!
推推推
推一下剪一下先
「香港依家比啲妖魔鬼怪搞成咁.....未來就靠曬你地班後生啦」

「冇問題,交比我地,你好好休息」

我離開英叔房間,向前走兩步後靠著牆坐在地上....我知道要解決問題...但...如何啊...

我坐在地上發呆,沉思著未來的去向...突然,大廳傳來嘈雜聲,我馬上站起來,走向大廳

「你嚟做咩啊?」是十方,十方的語氣帶着點敵意,那我就猜到來者是誰了

我拉開布幕,來者果然是秦王,他保持著西裝骨骨的造型

我上前拍一拍十方,示意他收起敵意

「一段時間冇見啦小朋友」秦王看著我

「係啊」

「嗯~你地個個都好似有所進步,唔錯唔錯」秦王笑說

「秦王,請問你今次嚟係咩事啊」我禮貌地問他

「朕今次嚟係想問,萬天玄係咪已經變咗殭屍」秦王收起笑容,一臉嚴肅的問

「係啊...」我回答

「始終都係阻止唔到...」秦王放輕聲調

但還是被十方聽到

「阻止唔到?!即係你一早就知道我師父嘅事?!」十方激動的衝上前來

我馬上攔著十方,畢竟...跟秦王開戰絕對不是一個明智之舉

「朕的確係一早知」秦王直接承認

「咁點解你唔一早講!」十方指責秦王

「就算朕一早講又點?可以改變到事實咩?可以令佢由殭屍變返做人?」秦王此話一出,十方頓時答不上

「況且,朕已經幫過佢一次,亦講到明結果會係點就睇佢自己嘅造化」秦王冷靜的走到茶桌前,坐下,倒了一杯茶給自己

「你講咩啊...已經幫過師父一次?」十方錯愕不已

「嗯,上次你師父以半人半屍嘅狀態嚟搵朕,要我幫佢拖得幾耐得幾耐」秦王淡定的喝著茶

「即係....」十方說

「天玄叔一早知自己會變殭屍....」啊武接著說

「冇錯」秦王點點頭

「咁秦王你,今次嚟應該唔係淨係確認天玄叔係咪變殭屍」啊烈發聲問秦王

「聰明,今次我嚟係幫你地」秦王放下茶杯

「幫我地?」十方問

「你覺得,你地有能力對付屍化咗嘅萬天玄?」秦王問我們

「呃....」

在場的我們都說不出話,因為我們都知道,我們沒人能抵擋得住天玄叔

「咁秦王你意思係,你肯幫我地對付天玄叔?」啊烈問

「嗯,朕好中意現今世代,未想佢比人破壞住」

「你憑咩對付我師父啊!」十方不滿

我上前

「十方,秦王講得冇錯㗎,天玄叔出手嘅話我地冇人可以頂得住」我說

「師父點會對付我地啊!冇可能㗎」十方不信

「咁如果會呢,到時點」啊烈問出尖銳的問題

「呃.....」十方說不出話

「比秦王幫我地都冇壞處」啊烈跟十方說

「嗯...」倔強的十方也被逼點頭

「咁秦王,你知唔知佢地係邊」我問秦王

「朕當然知道」秦王點頭

「咁就要麻煩秦王你啦」我跟秦王致謝
比平時短少少唔係好舒服,好攰
推就好啦唔好剪
takecare
有冇去驗
係咪ot捱夜太多
應該唔係嘅,突然好頭痛姐
冇啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞