[殭屍/鬼怪/打鬥]《噬魂》我由古惑仔變左做現代道士 03

1001 回覆
37 Like 1 Dislike
聆聽民意
安全佬
係呀 聽日記得戴帽
我做室內泥水唔洗戴掛
咁就算啦
好憎戴帽
又唔係綠色
「對住你,唔洗啦」十方擺好功架,戟尖對準媚娘

「好~~」媚娘表現淡定

十方閉上眼,握緊畫龍戟,一股白煙從十方的手傳到畫龍戟,龍戟震動,十方驅動了龍戟

十方橫揮,媚娘蹲下避開畫龍戟,然後掃出一腳掃堂腿踢向十方的腳,十方馬上跳起閃避,再用戟插在地上,借力起腳,這腳正中媚娘的胸口

「咸濕仔~」媚娘拍一拍胸口上的鞋印

「呃.....」十方呆了一呆

「打緊交都要抽水~」媚娘雙手叉腰

「我....呃...唔係」

我見十方停下動作,而媚娘亦分神時,拋出捆仙索

嗖!

繩索快要套住媚娘時,媚娘突然行前兩步,避開了繩索,然後她回頭用詭異的笑容看著我

「靚仔~你做咩係後面偷襲我啊」

這時我亦走到十方身邊

「啊武救到九叔啦。唔好同佢打,搵機會走」我輕聲的說

「嗯~我估我聽唔到你地要走~哈哈」媚娘掩嘴笑說

但要走也不是我所想那麼簡單,秦王跟天玄叔還在激烈的戰鬥著,啊烈陳鯨跟羅東在糾纏

但啊烈這邊的情況比較嚴峻....

「啊!!!!」慘烈的叫聲響起

叫聲是啊烈發出的,啊烈被羅東巨型的雙手捉住了,羅東不斷收緊雙手把啊烈勒緊

嘞....嘞....嘞

「呃....放手...啊」啊烈變得無力,鎚斧都脫手掉到地上

「哈哈哈哈!!只要你死咗!媚娘就會中意我!」羅東興奮的笑著

「陳...鯨!!」啊烈求助

「嚟緊啦!!」的確,陳鯨一直在想辦法想解救啊烈

「虛無玄羅!轟雷!」陳鯨伸出兩隻手指,指住羅東

一道雷擊在羅東身上,被擊中的位置皮膚變得焦黑,但羅東並沒有想放過啊烈,反而加重了力度

陳鯨見用法術作用不大就飛出戰斧

鏘!!

但羅東在喝下段天的血液後,皮膚變得堅硬,武器都斬不入

「呃.....」陳鯨也束手無策

咔!!

啊烈的脊骨響起到一聲清脆的聲音
一陣會多段打緊
等你
好快!!
這刻羅東終於都鬆開手

啊烈像一軟皮蛇一樣,全身放軟的下墜

嘭!!

啊烈掉到地上,一動不動,雙眼瞪大

「啊烈!!」我和十方擺脫媚娘,衝到啊烈旁邊

媚娘也走了過來

羅東見我們都過來了就想繼續攻擊我們,但被媚娘截住了

「點解?」媚娘盯著羅東

「乖啦媚娘,唔好阻住我」羅東想繞過媚娘走近我們,但媚娘再一次攔住羅東

「我問你點解」

「佢同我爭你喎!緊係要死啦!!」羅東激動的說

「就算有冇佢,我都唔會揀你」媚娘轉身走向啊烈

「啊烈!!你點啊!!」我扶起啊烈

啊武抬著暈倒的九叔和斷了雙腳的英叔走到過來,

「航!英叔流好多血,再唔走就出事啦!」

「啊烈佢都....」啊烈已危在旦夕,反應極微

「呃....我...唔...好凍」啊烈零碎的說著,啊烈的肋骨全斷裂,脊骨同是,肋骨的碎全插到內臟裏,身體多處內出血,情況十分嚴峻

「好快冇事...我地依家返去啦」我背起啊烈

「咁秦王點啊?」啊武問

「唔洗理朕!朕正打得興起!」秦王在百忙中抽空說

「佢搞得掂㗎啦,走!」我說

但突然啊烈被人拉走了,是媚娘

「你做咩?!」我馬上轉身捉住啊烈

但換來的就是一腳

「啊...」我被踢得退後

「你地帶佢走都冇用」媚娘說

「......起碼可以試下救佢!」我也怯一怯,的確,我也沒信心能救到啊烈

「羅東同我殺曬佢地!」媚娘一說,羅東馬上像一隻飢餓的獅子向我們衝來

「航...冇辦法啦,要走啦,再唔走我地全部都走唔到,我地仲要救九叔英叔啊!」十方勸我

「但啊烈....」我不想放棄任何一人

「走...啊」啊烈艱辛的說出兩個字
會唔會講下點解媚娘甘鐘意阿烈?
阿烈最後個句令我想起有套戲梁家輝:走呀!
夠man?
可能似佢未變疆屍前個男友吧......
係咪「這個阿爸真爆炸」好似有畫面
會講下嘅
收工 比人屌完
我都成日做錯野比人屌
我廢#wail2#
大家咁話啦
今晚要夜啲先有文
聽日好多野做 就黎死
訓醒希望有
咁要睇你幾點瞓醒喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞