[有圖] 旺角市集疑似藍店耳環店主係背後鬧客

304 回覆
135 Like 574 Dislike
話說小妹尋日同左男朋友一齊係屋企附近嘅市集行街 經過一間耳環店覺得佢嘅耳環幾靚想買 但係個耳針位想轉一轉其他款就叫佢幫我改其他閃石上去 問佢可唔可以改佢好爽快就話OK 話聽日就可以拎到 咁我就俾咗全部錢同佢講話聽日拎 佢乜都冇交低或者比收據我 然後我就走咗

到左今日 雖然今日星期日 但係小妹都係要返工 所以就叫咗男朋友去幫我拎

點知。。
男朋友去到嘅時候,佢竟然聽到佢同其他檔嘅店主喺度講我地

琴日嗰個人幾時嚟㗎,一陣間佢唔黎 我唔通等到佢10點咩,又要人改耳環又麻煩 ig又唔揾我。。blah blah blah

重點係佢一路講都唔識收聲 但係我男朋友就企左喺佢面前勁耐佢都sense唔到 唔係話佢認唔認得我男朋友啦 只係有客喺佢面前佢都唔識收聲 係咪做生意嘅呢?之後係隔離既檔主見到我男朋友企係到 問佢有咩需要 佢先記得要收聲

Hi我想同你講,我係琴日個條仆街啊我就係驚你覺得我會訂咗唔要 所以我琴日先特登俾晒錢 出黎做生意大家都係講個信字 既然我都俾咗錢啦 你講咁多嘢有乜謂 就算我真係走你數 你都冇蝕架喎 我嚟拎耳環嘅時候都只係七點 而你距離你所講關門嘅時間係九點都仲有好耐喎小姐?

其實你咁冇心賣嘅話你不如唔好買啦 我見你琴日答得咁爽快話可以改耳環 我先話改 如果你唔ok 其實我都無所謂的

琴日我交低錢嗰陣時你淨係講話你聽日會喺度你之後乜都冇交低 又無叫我用啲乜野方法聯絡你 如果想搵回頭客一定唔會係咁做生意囉 我都講咗話聽日會嚟搵你就係聽日 我都唔鐘意放人飛機 你關門嘅時間都未過 你就已經判定我會唔黎係咪搞笑?

男朋友同我講返呢個經歷之後我先上佢個IG睇 發現原來好似係藍店 店主ig 2019年都係飲飲食食 耳環店更加冇任何文宣 呢間店永不錄用當買左個教訓

店主:
淨係post飲飲食食同冇文宣唔等於佢藍嘅
不過屌鳩佢冇品嗰度我就撐你嘅
八婆樣...
同場加映黃圈市集

白紙改左去荔枝角D2 Place la, 麥花臣而家係另一個單位搞既市集
唔係好信,唔係即時攞貨,你會咁戇鳩單都唔攞?
佢好似嗌你喎
一樣還一樣, 邊忽見到係藍?
你啲ig店你會expect佢有幾識做生意 會對客幾好
條氣唔順就用政見想人企你呢邊
好似有啲低莊
其實都係八婆gossip下姐
又無搵到好明確既證據
我會睇下店主點回應先

你夠冇出過政治 文宣post啦
咁你係咪藍絲呀?
其實樓主心地都唔係好
個店主鬧客一回事 況且佢又有貨交又唔算當面鬧
其實好多做服務行業既人唔多唔少都背後講下d客啦
但樓主咁都可以spin到去政見問題 想將間鋪屈做藍店攪到間鋪永不超生 又貼埋店主個樣上黎想人公審 好惡毒下
相由心生
態度唔好想玩殘人先識去check 黃藍
你都唔方黃得去邊啦
而加就係元氣啲員工態度閪。笑鳩啲客食垃圾仲要食得咁開心
之後走上黎開pro話人藍店,之前唔知
取暖失敗
閪客
其實大把舖頭sales甚至老闆個客走咗之後,都會自言自語呻下或者同其他舖/客 嘅人講個啱啱客點點點點點
七孔流血還七孔流血,死還死
好撚認同
以後見到配戴呢個耳環嘅人
都知道呢個人心理不平衡
遠離樓主,珍惜自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞