20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (6)

623 回覆
9 Like 1 Dislike
個system係keep住開
實際, deadline只係名義上
sorry呀我第一次搞 想知申請上有啲咩同第一次申請唔同?
我都係咁
佢地入面真係唔知點做嘢
轉個頭話要我交
我話一早交咗喎 又交?
搞著學生 香港地讀個書都難
係咗比人為難
有時真係心諗dllm唔撚讀
連學校都話我好慘 係咁比學資處扔嚟扔去
前日收到信
想問下double degree有冇得apply grant loan㗎?
係咪實際上未deadline 而家申請正常都仲會批?
有冇人知如果讀PT Master 不過本身有20萬銀行P Loan還緊 會唔會影響non-means既申請? 定佢既non-means真係連TU都唔理
唔過3月31就得
唔該哂你阿絲打!🙏
今年sem2個住hall津貼出咗未
有無人知
收到結果通知書,連錢都收埋
4月30日,學校deadline最後一日申請
same
deadline前交咗申請但而家乜通知都收唔到想問係咪正常? 因為同屋企人關係唔好, 好驚佢哋掉咗我嘅信, 而家淨係收到已經收到我嘅申請嘅信。但因為另外有申請loan,但未見到佢要我交彌償人嘅資料
想問下 我申請左貸款 之後收到結果通知書 打左個code 入個電子通 之後 應該要做啲咩 第一次申請貸款
想問下還loan 嘅程序係點
已經grad 咗幾個月但冇收到任何信
見佢個網話會係預計畢業日期前三個月發出通知書 通知暫緩期嘅安排
基本上冇唔同,只不過係啲基本資料,例如身份證嗰啲唔使再upload多次 btw你個名幾襯你
想問non means如果彌償人無工作證同僱主信仲有咩可以替代受僱證明?
唔洗 有取錄通知書就得
想問一下
佢話check到我屋企人有多一個bank acc, 但去銀行check完話冇,點prove我屋企人冇戈個acc (個aco 無中生有

Ps 佢要我交全年月結單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞