20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (6)

623 回覆
9 Like 1 Dislike
姐係我呢年啲錢都可以唔洗還?
同埋我舊生過左申請deadline仲有冇得申請..
grant係唔使還㗎喔…
唔係師兄如果真係咪唔比 咁我可唔可以跟新生嗰轉 即係9月再申請?
依家都可以照申請
網上申請嗰時可以係補交資料嗰個位寫返點解遲左
唔記得既話就寫封解釋信 寄資料嗰時寄埋
過咗deadline建議你都係打上去問,話明grant緊係唔使還啦
多謝ching解答
想問下有冇係舊生既ching已經收到nlsps貸款申請結果通知書?thx
因你不是受助人 1.無須申報 2.不會扣錢
我都想知
想問下,交行政費咪$260,但我用atm on9交左$180,跟住即刻交多$80,兩張收據一齊影上去upload,係咪都可以ok照過

知自己on9,勿屌
屌你老母學資處
整唔見咗我交嘅文件唔認錯不突止 仲嗌人喺短時間內補交
有咩方法投訴
點樣整唔見
1823囉
不過佢又話你冇交
你又話佢整唔見
應該好難投訴到
是咁的 入完每一分文件都會記低返已經入咗 咁跟住封口 交去學支處
但係 有幾份嘢記低咗係交咗 學支處話我冇交
咁就同佢講話有交啦 但係佢覆返我話我冇交仲要19號前交返

老實講 真係唔知學支處點做嘢 對住啲中產新移民就審查輕輕 對住啲真係有需要嘅人就百般刁難 究竟入面啲職員係未心理變態
都係政府制度問題啫 你估入面啲職員可以做少 佢會做多俾你咩
why not 以前都有人試過pps 1蚊一蚊咁交稅 政府倒貼
好想問y1升y2新申請要點搞 照全部嘢交一次?
唔係過咗deadline喇咩?
咁可以點算 仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞