科大討論區(13)Make UST great again

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
冇計coding唔叻不想入cpeg之後每個sem都被南亞佬抽插
你令我諗起UST SPACE班契弟
佢地: WTF A+
成班食屎狗
me too ar diu
CS成班外掛佬
無厄你的佢叫你計ph carbon cycle個d頂多一兩條mc真係可以豪畀狗
如圖
咁正 你早啲講呀嘛
個人認為功課幾緊要因為佢計數同功課都少似 但可能會出到同一種concept 但計法有d出入所以自己執衫啦
功課無包個d calculation 會mc每樣出一題所以你唔識都唔會話好大影響
但要背熟 d每種pollution 點處理同有乜重點咁
唉 咁就食得屎啦
佢第一份功課我唔識做呀
ph carbon都唔知做乜鳩
屌佢第一份大鳩你的
佢tutor d question 都好有用建議做下
如果真係前者, 可以考慮fail咗個engg佢, 下年先揀major
後*者 自
cse dept嘅major require你year1讀咗 introduction to computing先比揀

所以如果你只係讀咗introduction to xxxx engineering 但冇讀intro to computing會rip
唔去做佢d requirement = fail, fail咗就冇得揀major,
要year2 retake engg1010
yes
我唔敢講全部, 但好似只有CS可以用java做intro course
cpeg個requirement係寫intro to computing (python)先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞