佐敦開始封城

752 回覆
175 Like 10 Dislike
話明走左佬 根本無居民名單就唔work
淨係敢郁啲唐樓
廣東道/渡船街有洋樓唔洗封
引唔引戰係睇你hand 唔handle 到姐 你駁唔到 駁唔贏 個腦出煙 咪扣人帽子 話人引戰師囉 你覆一句就駁得贏 咁我又點會引到戰 所以引戰與否個責任係喺你身上 我只係有嗰句講嗰句 鍾意圍爐 個腦又轉得慢嘅 麻煩去babykingdom
其實助長極權呢個point唔係幾合理
香港人從來都冇權力
極權根本唔會因為佢/有人講某啲嘢而做相應嘅嘢
同埋你要喺度定義咩叫自由
唔防疫唔戴口罩係唔係自由?
如果係,呢種自由有冇價值?
自由唔等於乜都做得
就好似你唔可以無啦啦殺人
因為你咁做係剝奪他人生存嘅自由
會唔會因為你唔戴口罩
你中咗又周圍行
令到有其他人中
搞到病,然後有後遺症甚至死呢?
咁又算唔算剝奪他人嘅自由呢?
幾個個重點
1. 先斬後奏,封咗先出通告
2. 封城引用係緊急法嘅599J
3. 又無跟足(未?)599J登報
封鎖區考察群組
蘋果日報記者比人趕唔準周圍行做live
屌,原來260X, 269B都要行呢段路
揀啲劏房戶黎開刀
咁你覆咗佢地未
你轉數咁快 一定唔使兩年就已經覆到人
【最新】港共政府要求曾於過去14日身處油麻地「受限區域」內超過兩小時的人士,即使在相關宣告生效時不在「受限區域」內,亦須在今日午夜前接受強制檢測

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=20447&refer=Share
on99
隔條馬路 過咗柯士甸道
港景峰嗰邊 你就會安全
乾淨衛生 啲人又唔廢
大佬 你都見到匡智手足多成點 好難真係個個post 都碌返上去 你講封區個cm 我啱啱覆咗

又幫我扣帽子 老實講青山走犯好差咩 我諗差極都差唔過連個青山病人都駁唔贏嘅人掛
人地企硬唔撚驗又點
有無巴打住喺入面嘅 講下望落街而家咩環境
好難想像有人會支持封區
偏偏依度捉到隻
落唔到樓
呢個政府都弱西智
邊個傻鳩用咗「安心出行」就中伏
想問下佢點check d 人係咪有去過
邊個知呀
啲病毒一定都係識睇人黎恰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞