佐敦開始封城

752 回覆
175 Like 10 Dislike
窮人又比政府撚
本身市道唔好已經好驚比老細周
而家仲要突然缺勤同時扣糧
隨時無埋勤工
Lm睇聽朝打交,射tg
做人要有standard 第一 唔好問垃圾 第二 問垃圾就唔好預人覆 ok?
最恐怖嘅位就係咁
控制疫情為‘目的’
但依家明知達成唔到都仲要做
細思極恐
#211 我有講其他國家lock down成個城市呀
覆埋你最後呢個cm就88
不過我都係熱門見到個post先入黎,平時就冇睇開cctoy

你呢條友咪就係到助長極權政府囉
呢一年港共每項防疫措施都係政治操作
根本就係借疫情限制人民自由
你呢條友啲思維根撚本就同獨裁者一樣
為咗自己去剝削其他人嘅自由
其實佢係咪知名五毛但係得我地未block
似精神病多
港共真係搞笑到lock down幾條街
而唔係成個城市
如果冇豁免檢疫同d偷渡雞全面封關香港應該唔差得過台灣
一年得一兩單本地確診,可惜都係FF
另外,政府亦向「受限區域」內的所有處所發出強制檢測公告,任何曾於過去14日身處「受限區域」內超過兩小時的人士,即使在相關宣告生效時不在「受限區域」內,亦須在今日午夜前接受強制檢測。

走咗佬嗰啲都要驗
不過起碼唔駛困喺屋企48個鐘
Google map 可以放大
Pdf 食屎啦
台灣起碼有記者會有抄template level infograph睇
你喜喇
不過都好過啲人周圍做引戰狗

宜家D男男女女讀書唔掂就做護士
https://lih.kg/hNdqFgX
#189 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
政府無能就係最大原因

210122 衞署連續4日資料出錯 [附: 社區強制檢測]
https://lih.kg/2376404
極度懷疑習大落order要打抗疫大戰
777 扮工配合
窮人返垃圾工例必有勤工獎
方便遲到扣錢
block左佢癲狗一隻冇咩可以討論
我#211留言串港共淨係封幾條街又唔封城
條友之後quote我問我點解唔講
face slap到啪啪聲
睇住禮拜一又繼續爆
呢啲論點論咪有質素 封關封區封撚晒當然係最好
但就算做唔到最好 而家淨係封區 封撚住啲核彈 都好過冇 係得班匡智仔先會鍾意同班廢老攬住一齊死
行過都要
一定無限延長
黎生出場時間
差少少就澳牛
當黎字頭死架?
所以政府真係明撚鳩佢地
無番一日就無左勤工
仲要新年前

張公告貼係外面比邊個睇
佢點知邊啲人 留過兩粒鐘點強檢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞