【油麻地禁足令】消息:港府擬首引「禁足令」圍封油麻地佐敦指定區域 周六清晨採取行動(第三版)

364 回覆
32 Like 169 Dislike
禁你老母 今晚走撚晒啦
???
https://www.info.gov.hk/gia/general/202101/23/P2021012300090.htm

政府已引用《預防及控制疾病(對若干人士強制檢測)規例》(第599J章),作出限制與檢測宣告(下稱「相關宣告」),限制在佐敦指明「受限區域」(即東至吳松街、南至南京街、西至炮台街、北至甘肅街,見附圖)內的人士(下稱受檢人士)須留在其處所並按政府安排接受強制檢測。受檢人士須在其處所等候,直至區內所有已識別的受檢人士完成檢測,而相關檢測結果亦已獲大致確定,方可離開其處所。政府目標是在約48小時內完成此行動,以達致「同心抗疫,小區『清零』」的目標。
48小時洗乜食咁多茄汁豆同豆豉鯪魚?
1.成班都戇鳩嘅 唔知咁樣做對個疫情一定係無撚用
2.扮撚晒野 話就話為疫情禁足 其實呢就係演練有大規模反抗運動嘅時候既鎖區
老實講實質根本唔知有幾多人住
應該大膽d,全港居家隔離21日,全部強制檢疫,唔檢疫出親街全部坐10年,21日後咪乜撚事都冇囖
第二點一早有巴打舊年預言咗
「軍事」「香港」「漫畫多圖」《最終解決方案》[2]
https://lih.kg/2123556
從來港府都唔係唔為左服務市民
你估佢地真係care 你有無人中武肺
根本香港啲case少到仆街,政府一年以嚟都只係試緊點用抗疫為名去打控制民眾
屌曬你班散水撚,同我即刻番佐敦,佐敦根本係城堡/要塞黎。邊個話守唔到?
自欺欺人
拋磚
地區封閉事件,會唔會有詳細整合。
包括各大報導,事前風聲,港共做左d咩動作,有咩部門配合等等。

我地正經歷香港新一浪潮,有必要不偏不倚,還原歷史真相。之後嘅時間會忽然越來越快,趁開始做記錄backup。

譬如上海封城,8964,新疆,唔可以比真相消失。
做到好似還原721 咁嘅level唔知有無可能? 呢個係港共又一無可抵賴嘅缺失。
咁撚on9
係果頭做野又比唔比入去
睇完都仲係1999
咁你想點
恐懼撚可以點左右大局
有無恐懼撚 個政府都有唔同「合理」借口玩野
馬騮戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞