lol長期卡白金,最高白1,想上鑽,救高手指導

62 回覆
1 Like 14 Dislike
最高白金1
main中上
上路玩:賽特,蠻王
中路玩:劫,艾克

睇左好多場韓服高手成場點打,但都依然卡白金,認真求指導
雖然前幾季都白金但都hea 玩,但我上年先因為 疫情無野做係屋企,先有打算認真打 的念頭
差一個牌,搵人duo下就上啦
運氣game
有料咪殺到對面嘈交 投降
但我d friend個個都仲低牌過我,有d friend上季同我一樣白金,點知今季卡金牌
你夠厚面皮可以係街場add d玩得好既隊友
再厚d可以add埋對面玩得好既對手

你唔太雷好快就上去
有冇買電競椅先?
銅銀金我可以1打10,因為就算隊友送到對面超肥勁有 優勢,對面都會送返出黎,再加上我對線可以打爆對面, 所以就算隊友係咁送都好容易逆轉

但一去到白金 對面畀我殺幾次就會開始歸塔 然後如果對面有優勢都好少會送返出嚟,所以都幾難打
唔好太白癡+求奇玩下meta英+打多幾場就上到啦

加陣Moonstone + staff個玩法弱會都爬到分
淨係用meta英就會上到
申利 唔用meta英上分
當玩carry位爬到樽頸,轉玩啲輔助角色,上路中路Lulu又好,石頭人又好,個人唔好太鳩多數都會爬到多兩三格,到時轉返玩carry英同啲勁過你嘅人打,學下人哋玩法,自自然然就上到
同樣情況 上季白金一80分 一路輸輸到金3
調整完心態 再打上白金2 就少玩咗好多
我都一樣 唔想為咗想分玩啲自己唔鍾意玩嘅英文
去到後期過左4-3 試下轉左隻天選
但我想玩d自己想玩ga英黎上分,覺得咁先證明到自己ga實力 而唔係混分
但個d通常都台灣人黎唔係好想開mic 一邊玩一邊講普通話
買個鑽石帳嘅,冇野係錢解決唔到
其實唔係好洗理meta 有好多人one trick非meta角都年年上到
上季HEA打,得王者11星

鑽石咩黎架?
但要比用meta的人加倍努力先得
覺得solo q 冇比賽咁睇陣型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞