根本香港就唔配有南亞精英

493 回覆
717 Like 1645 Dislike
最仆街嘅會俾人留意 正常嘅就見唔到
正如連登仔成日講廢中廢老
不過事實上所有年齡層黃絲都多過啲on9藍絲
加埋佢又唔識嗰班跟英國佬嚟嘅上等印度人
咪覺得個個都咁低賤囉
岩岩先有一個便利店偷野仲打柒埋個店員
宜家一街狗
Racist
中國人都有好人
南亞狗都有高質
你唔可以將六十年代嚟香港嘅同97打後嚟香港嘅中國人比㗎嘛
駁你老母咩
你咪又係冇point係度打稻草人
咁係香港犯罪黎講
狗係第一位
班南亞 (人) 就係第二位
見過有d 印度定巴基斯坦既小朋友 食完野亂鳩咁掉係街到,我之後叫佢執返。

呢班真一土立土及

當兩樣野加埋
樓主如果第日移民
俾鬼佬話你chinese打都唔好怨言
咁但係點又為止好食懶飛?係咪做快遞做地盤工都算?調返轉頭講,點先算係為社會出一分力? 其實認真諗吓,佢哋大多喺工作搵工係有好多阻滯,我哋識廣東話就話啫,而家有好多企業都堅持淨係請識講廣東話嘅人
(亦都係點解以英文為主要溝通渠道嘅職場會有多少少南亞裔人)

你講「大部份」其實真係好以偏概全嘅睇法,正如我認同本地真係有唔少南亞裔人真係呃飲呃食,但絕對唔係好似你咁講係冇用

你唔念在你呢啲言論會加強香港人對南亞裔嘅刻板印象,你都考慮吓其實香港有唔少南亞裔嘅人才,你連真心認識都冇你就話人係狗係廢柴,會唔會有啲一碌棍打一船人呢?

我知樓主你有呢啲觀念都係源自你過去同南亞裔人嘅碰撞而有嘅睇法,就算你日常生活冇機會認識佢哋都好,但係都希望你對佢哋多加了解,同埋唔好亂咁用標籤去睇其他人
屌南亞入一入嚟 睇完回應下
https://lih.kg/2375925
斑人好鐘意啤撚住人
都唔知啤乜鳩
精英中既精英啦
你咁講又同樓主有乜分別
喺太子見過佢成跟住隊狗出黎遊街,守尾門又要驚驚青青畀人搞屎忽,又要擺個想殺市民咁既撚款出黎

但同時又識倒印巴手足黃撚到癲
街童 mk冇?
叫你認識吓姐,知道其實香港地都有好多出色嘅南亞裔人,同佢哋喺社會上嘅貢獻都唔少。
香港國際大都會
學特朗普, 香港人優先!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞