根本香港就唔配有南亞精英

493 回覆
717 Like 1645 Dislike
真啊
最大問題其實係佢哋好撚排香港本土文化

唔會融入
喺個匿名論壇做鍵盤英雄
識得一個尼泊爾、一個印度裔中同,佢地不知幾上進,兩個入曬三大咪generalise 人地啦
南亞狗同支那人一鳩樣
要幫手就手足手足,轉過鳩頭又變condom
連登仲有隻蝻亞狗想洗底
根本唔係人種問題
係個人本身嘅教養問題
佢舉嘅例子係講緊外來移民入香港嘅南亞人平均教養同文化水平低呢個客觀事實
就同支那人畀人教到普遍冇人性一樣
其實唔係有出過嚟就等於唔可以批評佢哋,

Btw 之前銅鑼灣有架的士停咗喺到,班南亞仔打鳩爛晒架的士,之後仲想放火。佢哋係玩得勁開心,完成沉醉喺自己玩樂世界入面

出嚟係真心為香港好定一話係英雄主義,我唔知
簡單係就返佢地程度
送埋間屋比佢地好冇?

你都識講幾代人啦
人在異鄉都唔努力 最少都識講廣東話啦下?

已經唔洗錢讀書 仲可以一pat屎咁
唔係要你幾勁幾叻

識睇識寫中文
識講香港話好困難咩?

仲要一大班犯罪分子唔係強姦就打劫
仲要香港人養埋?
洗唔洗除埋褲比你屌呀
三你老母大

支那number 1
班狗真係好鐘意玩強姦
係個種問題,應該閹撚晒佢哋
支那係三大之首
連登仔:屌南亞手足即係分化
小心森哥掌你個嘴...BLM
傾吓偈討論吓姐,唔係你想點
無啦啦喺街見到打鳩佢哋咩,我又唔夠打
睇完之後淨係諗起UST南亞仔
我都覺 係多炸嘢 但係茶記都唔算健康啦
見親南亞仔,又 nice 又唔會串人睇唔起人,又唔會好似樓豬咁嚟連登開地圖炮

一齊 block 柒樓豬啦
咪講咗政策問題
政府assume 咗佢地廣東話係第二語言
而又冇銜接課程 佢又連唯一途徑接觸中文都係咁 又點學得好?

後生個代講嘢一定冇問題,點到群到人講廣東話,爭在好正式書寫(頭先講嘅教育政策)

當你個仔係冰島出世 但冰島政府淨係教你個仔勁簡單冰島文 咁佢係咪就唔努力?

佢地某程度係政策上嘅受害者

佢地好多人英文講到好好 都有人到HKU
我見到啲南亞人乾淨過我喎 樓豬係咪認錯燒味佬?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞