根本香港就唔配有南亞精英

493 回覆
717 Like 1645 Dislike
講得出呢d野既人
身邊一定無南亞同事

而且完全唔知自己作為主流已經係privileged
識講中文個班生番又點計?
呢個真
有部分勤力返工生活既的確值得尊重
但問題係大部分都係假難民
作姦犯科 樣樣齊
所以叫佢地蝻亞狗係無錯的
好既都係小數
利君雅。完!
南亞人包埋印尼姐姐喎
垃圾藍絲諗法,收皮啦,番大灣區做奴隸搵銀一定最安逸
同意係香港都有好嘅南亞人融入香港守護我地嘅核心價值 但事實又真係好多南亞人融入唔到又周圍犯案 重有假難民民 雖則政府政策支援係差 但好心班大愛左膠都擘大隻眼睇下依家幾多罪案係由佢地做成啦 自己唔爭氣重想人包容?冇野呀?
南亞人做狗多定香港人做狗多?唔撚見你屌香港人?
唔好既先會比你見到 正常既亦唔會比你記得住
你o係條街見到d正常人做正常野會唔會記住???
你又知我無屌? 你收皮啦屌你老母
樓主生活係咩年代?仲用膚色先入為主
首先 好多少數族裔都係香港出世 唔洗呃身份證
其次 不文明行為關種族乜事 大把廢老都唔戴口罩大聲講電話啦
再者 送外賣好失禮?起碼係自力更生
其實佢地好多識講廣東話 做緊管理層 你接觸唔到唔代表唔存在
真係好撚慘,明明大家都坐埋同一條船,硬係有人覺得自己優越啲,要睇低人,大家都係屠宰場入面嘅豬,都仲要分優劣,呢啲心態好易畀人利用,又畀共產黨玩拉一派打一派,到時就冇唒自己人。
死賤種 好撚污糟
大部分都係假難民會做到foodpanda ???
根本現實唔想同佢地有任何交流 因為呢啲咁嘅野 就係賤種 低等人 望一眼都唔想 又臭又污糟 完全唔同level
又唔講下班狗
好多南亞人都視香港為家
咁樣歧視佢地真係好咩
其實香港都好多大集團、跨國企業啲高層係黑皮啡皮,你上LinkedIn一轉就知
向上流動唔到嘅係細細個已經係香港大,但家境又差果批
新移民都有梁天琦啦
唔好反新移民支那人了。完!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞