FIFA21 Ultimate Team不推文討論區 (111) 藍燈 Walkout DLLM

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

歡迎大家加入FIFA21 Ultimate Team討論區

開始前請先睇Q&A,睇完搵唔到你想知嘅野先問,好多你想知嘅野都係第一版!拜託曬!

FIFA UT web app: https://bit.ly/37RdeGm

球員資料database:

http://futbin.com

SBC 答案 (參考idea, 抄足貴到仆街)
https://bit.ly/36xts7Q

Q&A
1.幾時有預購嘅包送?
答:每逢星期一朝早

2. 點賺錢?
答:踏實d, 打比賽, 要快手就去課coins, 但EA話會嚴打買賣coins, 後果自負
玩耐左可以試下炒卡。
留意賣卡會收「稅」,成功交易會抽5%,如賣10,000 coins成交,實收9,500

3. 咩係chemistry?
答:簡單d黎講, 高chemistry d隊員走位好d唔會成碌木咁唔走位, 另外個人chemistry會影響能力

4. 咁點加chemistry呀?
答:位置、球員之間嘅連線、教練、loyalty等等都會影響chemistry。

5. 咩係綠色連線?
答:球員同球員之間ge連線:國籍,聯賽,球隊
符合兩樣就夠有綠色連線

6. 咩係IF?咩係TOTW?點解有d卡會係黑色?
答:每星期三晚都會有新嘅TOTW (team of the week)
出嘅人會有張加強版嘅黑色卡,又叫IF (in form)

7.chemistry style係咩黎?持續幾耐?
答: 唔同chemistry style會對球員某d 能力有唔同提升, 每個球員一開始都有basic呢個style
你會見到每項能力都有一格V形箭嘴, chemistry style卡係永遠套用於某個球員, 直至你apply另一張落去

8: 你地成日講H/H, H/M, M/L 係乜勁呀?
答: 代表球員work rate, H-high, M-medium, L-low

9: 乜野係ONE TO WATCH呢?
答: 就係呢個球員今季先轉會,咁就有幸比FIFA觀察
otw卡 係會跟inform卡 upgrade數值,卡面都會跟埋IF

10:我DR SB 幾分幾分夠唔夠KEEP RANK 1?
答:https://bit.ly/2oMWQ9m

11:點樣開新po?
答: 去#1右上角三點,禁以此內容開新主題

12:頭5場WL 有咩用? 究竟WL 係點配對手俾我?
頭5場對手係random但決定你的起手ranking
贏曬即係+5 赢3場即係+1+1+1-1-1 > +1 已經有極大既分別

13:咩叫肥料卡,META卡?
答:肥料就係作用解SBC、靚國藉靚聯賽、高rate低能嘅人。META=實用球員,唔受總分所限 , 玩家覺得勁嘅卡

14:藍卡,RTTF又係啲乜?
答: 藍卡 = UCL 卡 , 有得打歐冠先有嘅卡/RTTF = ROAD TO THE FINAL, 踢緊歐聯嘅球員 , 佢每晉一級就會升一分總分

15:點解我交唔到SBC/做唔到OBJ?
答: 開機交/睇英文版

16:點link Twitch?
答: https://bit.ly/37M8hhT

17:咩叫OBS? 點樣set?
答: https://bit.ly/2v3TX7k

18: SB太難打可以點?
答: 今年SB 如果難度揀Legendary or above,佢會根據pro player打法黎同你玩。熄 - 遊戲主頁面, Setting -> Game Setting -> Competitor Mode: OFF

19: 點樣睇自己個club嘅球員consumables chemistry呢啲嘢?
答: 轉會>轉會清單>L3

20: 咩叫執紙皮?
答: arbitrage 即係risk free profit, 係呢個market 入面其實有個bid-buy now spread 係到 所以如果你留心d 睇下邊d card 係有好多人要用黎做sbc 但係就無咩人bid 你就可以賺個差價, 但呢個spread 好多時會拉近/無得好快 所以最後可能只會每張賺1,200coins

21: 今季有咩meta好用?
答:

22: DR獎揀咩好?
答: 揀錢=50k. 揀pack= 中真朗=7m 手氣差少少中朗都有1m 如果真係咁黑仔中kante salah都有300k 唔明點解會揀錢

我愛EA!

新po lm,祝各位pack luck蒸蒸日上
上post 講平衡...所有人用同一隊夠唔夠平衡呀......on9
藍燈ucl walkout
WL開局4g4w,上星期練好L1/R1走位,今個星期練彈彈波破大巴

但係太集中真心好攰
Ea快撚啲出full toty pls 儲左40幾pack 想快啲開
LM 決定聽朝先抽
全球員包?
冇錯 儲左成個禮拜
5x個包揮手
邊開邊做sbc都有排搞
係呀 所以我呢幾日就係咁做sbc 等toty個陣抽
120pack都等緊
新手一問
TOTY 同TOTS 有咩分別?
呢個patch搞撚到我防守如同虛設
兩件中堅下下企定定俾人攝入
點樣set陣呀中佬
tots 仲要過多幾個月有
大家都係爆機卡
over 200
呢個patch搞撚到我防守如同虛設
兩件中堅下下企定定俾人攝入
點樣set陣呀大佬
TOTY 有得睇,無得玩 太貴
TOTS 人人都有份玩
Team of the Year 年度最佳11人 (20-21年)
Team of the Season 賽季最佳球隊 (季尾出,包含唔同聯賽既表現好既球員sssss)
新手一問
TOTY 同TOTS 有咩分別?
Team of the Year 年度最佳11人 (2020年 所以應屆歐聯冠軍成員入選機會大)
Team of the Season 賽季最佳球隊 (季尾出,包含唔同聯賽既表現好既球員sssss)
8tokens 中左zola
睇一睇 原來700k
就快忍唔住要射
得15packs,應該射唔出
忍手唔課
咩pack?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞