2021年,大陸有個直播主餓死左

324 回覆
189 Like 11 Dislike
離譜,希望你來生不做支那人
為左方便監控
係唔係玩啲咩智障生酮飲食呀
《香港01》2018年新聞:
據官媒《人民日報》2月11日報道,當日上午,習近平驅車2個多小時,從四川西昌市來到位於大涼山深處的昭覺縣三岔河鄉三河村、解放鄉火普村,走訪彝族貧困群眾家中,「看實情、問冷暖、聽心聲,同當地幹部群眾共商精準脫貧之策。」

2021年:
大涼山繼續餓死人。
命苦.希望佢走時唔好太辛苦.
dllm又話脫貧?gdp第2餓死人,又貪污啦
係,但原因唔係因為餓,係因為糖尿
唔係
涼山係彝族聚居區
佢意思係少數民族=低端人口,必須強制教育先可以重返社會
但共產黨喺新疆「強制教育」啲維吾爾人,俾美國話係「種族滅絕」
所以係美國導致咗少數民族區域貧窮
屌佢啦呢啲小學雞
涼山窮係因為共產黨唔敢俾佢哋積累財富呀
彝族人好勇武㗎 俾佢哋食飽就會開始思考身分認同問題喇
支那少數民族點解窮都係呢個原因 假仁假義俾一堆「優惠條件」你,實質上政策處處歧視打壓,扼殺民間自發力量,唔靠政府就唯有死路一條。政府就好似恩主咁手握生殺大權。要你窮,要你幾窮,都係政府話事。
彝族本身社會有自己體系,有ngo、家庭教會去幫佢哋,但無一不被打壓。共產黨好驚任何自發組織。
可憐之人 必有可恨之處
我記得有段嘢傳到周圍都係,就係人已死,千期唔好去直播送錢,因為會送晒俾元兇,即佢老豆老母。呃唔到觀眾錢。所以應該係真死,除非呃保險(但係中國呃到保險咩,連你條底褲都知道係咩色點會唔知道死活
佢還有錢用手機上網直播都唔攞黎食飯
連訃聞都咁撚樣

其實係咪真係有呢個人
戇鳩 有得食唔食
可憐人自有可恨處
習主席已經宣佈左中國無窮人, 黨又不斷強調黨唔會忘記人民
所以無可能會有人餓死, 餓得死既都係叛國亂黨既鄙劣份子, 死有餘辜
香港左膠多又物質豐富
如果$1都無 放塊紙皮喺地下
坐一陣都有源源不絕$10, $20

坐監啲飯食得飽咩?
黑 入土為安 =墨
唔係餓死 試著說成功脫貧
唔食得, 香港D囚犯點解生存到咁耐?
乜撚嘢悲病交加 貧都唔敢講
呢個好似話係陶傑推荐
真係痴撚線悲病交加
政治正確到連窮都唔畀講
係難食啫
一日食足五餐唔會唔飽嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞