TVB遭ViuTV打殘  召曾志偉、王祖藍做高層救亡

488 回覆
566 Like 36 Dislike
獎門人過往幾十年幫無綫贏過無數嘅硬仗。今時今日拎番出嚟係有原因嘅,亦都證明佢哋嘅思維完全無進步過。
無線成個形象係藍加老土,改善唔到呢兩樣野,都唔駛諗吸引翻年輕人。加埋d綜藝笑點好低俗,又唔係好笑,但你睇running man 果d係正正經經玩遊戲,都可以覺得好好笑。層次的分別。
TBB 成日報埋 online 收視,但點計又冇講,講到全部人睇都得
仲有港區黨安法,點解會搞成咁?
唔關親中事
佢d節目垃圾係事實
都唔講後生 就咁講老一輩
識禁電話既 去曬手機睇野好耐
唔識禁既 大大個中央台係到
佢地寧願睇d濕尻共產黨打j劇好過
仲推呢2 個垃圾就知仲未理解自己衰咩
其實黃祖藍係上面發展咁耐
實學武好多嘢
平心而論上面啲綜藝好多都做得好過香港好多
香港唔好固步自封
如果有好發展都係好事
利申 兩個台都無睇
佢就係想搵D藍屍去搵返D藍屍去睇
諗住負負得正
咁都a1
想知TVB出得起幾錢請佢兩個做高層 會唔會同佢哋講TVB係講感情唔講錢
同港共啲邏輯一樣
二百萬人反對即係五百萬人贊成啦
你請梁天琦做CEO 應該先有得救,而家做乜都哂9氣
老老實實依家TVB啲節目仲衰撚過上面嗰啲
上面大陸嗰啲都可以叫食老本拍返多啲古裝劇因為有呢個咁嘅條件
但係TVB係越做越衰........
依家嗰種食老本係係咁翻炒以前拍過嗰啲經典例如流氓皇帝、創世紀呢啲......
就算中間過程未發生反送中都已經多人唔睇TVB睇Netflix呢啲啦
好似tvb變左亞視
不停買大陸劇在黃金時段播
其實viu tv都有買大陸劇
不過在6點至7點半播
黃金時段播下韓劇同本土劇
兩隻都係做小丑上位
啲節目肯定好低俗
俾VIU打殘? 有冇可能呀? 我信晒呢個graph喎

費時有tvb打手入嚟轉移視線順便講埋

從來冇個電視台係黃
喺依家嘅環境
個個台(包括港台)都有變成官台嘅趨勢
例如viu嘅《大鳴大放》,開電視嘅《香港怎麼辦》
呢兩個台只係比起tvb好在冇點逼害黃藝人
同埋相對支持本地音樂&娛樂產業

其他電視台搞唔搞得起係佢哋嘅造化
依家重點係要tvb死無全屍
一定出返獎門人啦
有撚創意咩佢地
依加睇返 會覺得好老土
黨既任務
直播多次生仔lo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞