EN護士面試揮手區

751 回覆
3 Like 33 Dislike
未死得咁啦仲係online上堂咁
你有邊幾間offer?
小妹聽日interview TWC
想問下問左咩問題

2月份已in明愛
group interview ,一開始叫你做個英文既自我介紹,然後用中文問你點解想做護士同有冇讀相關科目,如果讀緊書既就問你gpa幾多
了解左 佢未開放既
我報個個係明愛白英奇 兩年課程
新聞講既係明愛醫院
degree拎個牌係rn啦
health studies 大伏
除左養和冇啦,btw 你cihe? 今年佢哋en course 講到明親生仔GPA 冇3.9唔諗, health studies 除左hkcc 同hku space,其他就………………自求多福
坦白講,i大直接冇機會啦,之前有frd 問嗰度啲老師上唔上得番nursing, 佢哋都唔敢答,話每年得幾個入度,你GPA 太低,點爭

利申:都係讀health studies sem 1 GPA 3.8以上,已quit,爭張ou offer 齊頭
我都想
ching收左再諗啦,爭到傻
2.8我諗你ou都未必入到除非你interview表現非常好
其實真係on居,我year 1 quit 入到嘅野,點解要讀多兩年先嚟報真心唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞