[RTHK] 何式凝 Emilia 極品女權大集合 繼續向父權含忍

419 回覆
294 Like 59 Dislike
我覺得係佢個人嘅問題啫。佢講啲野真係九唔搭八,除咗話唔應該跟人地agenda有啲道理佢自己仆出一條新街,但係no one give a fuck。相反email同sophia貼地好多點樣去fight
何式凝果種就係你唔跟我果套你就係失敗
佢所指如果女性related 既議題都係由人地去decide既 咁就係失敗 但好老實講 每個人都確實係冇辦法由自己decide咩應該做咩應該講架喎 如果佢係要追求呢種獨立意志既 咁佢唔係追求緊女權主義 佢只係用女權黎掩飾自己追求自由獨立既意志 姐係antifa/極左離地撚追求果啲

如果講引起社會對女權既關注 衰啲講句何式凝果種係真係徹底失敗 反而Emilia 真係引到啲人屌柒佢 起碼叫到有關注

不過都係果句 聽佢地講 「女權主義者」呢個身份就好似係 有著數 我有興趣 果陣 我就係一個「女權主義者」要追求女性平權 否則 我冇興趣既話我就係普通人
人地高級種姓港大教授黎架,佔中都係何教授做領導人,邊似連登啲底層侵粉

仲有李柱銘都講:「雖然不少人認為特朗普許多言行都是不合常理及邏輯,可是,他卻仍擁有多達人口三成以上、以沒有大學學歷的白人男性為主的死硬擁躉所盲目支持。」
因為女權主義係講緊勇敢站出來為所有女性發聲
佢地嘅光環、話語權、影響力係黎自其他女性
所以做平權係要好無私奉獻
大眾利益 自身利益 往往係mutually exclusive
你要政治正確 就係借民眾群體嘅力量

就係當年扮晒正義不斷消費政治立場
否則Email一介電子妓女
何德何能有公眾影響力?

即係一個水塘 就係得咁撚多水
你分俾人飲一年就乾塘
定係私有化自己飲一世?
永遠會有取捨

你有無見過馬丁路德.金
會撈政治油水買大屋住買名牌過偽貴族生活?
佢爭取大眾嘅權益,佢就要放棄私利
唔知道點解波仔要去嗰邊做
主持咪係相反立場嘅人囉某程度上
不嬲都覺得 女權 大愛撚on99 long before 2019
唔係終極hater因為我無參於起底討伐post
只係Cd rom 而已

你唔好以為Email得米
其實佢每次有柒事 聲名都敗壞咗好多
上年已經淪落到開分身覆自己

例如係打唔贏Signa就開個無icon嘅新ig
寫千字文pm自己道歉
咁就扮自己贏咗
你點樣得到呢個結論?
我只係食住Sigma條水
踩多一腳

我平時無睇佢地 因為佢地個朵已經臭晒
唔洗一日一post
有冇人覺得女主持係連登女
一堆臭西
完美例子
高級種

講得好
佢擺明有推post
分分鐘屌何式凝個啲comment就佢黎
我覺得你好叻呀
阿何大教授19年幫手送班手足畀狗咬之後,仲有踩多腳話反送中係父權同男性化架

受教了
燒山都學術性
屌 聽完何式凝講佢個research 我就真係明曬點解會有「比啲掌聲自己」但係最後得個吉
佢個所謂research 根本係志在參與無一個客觀嘅observer 會得出啲咩結論
點樣極端仇女? 除非你證明到

1.代表性
所有女人都認同果4個人代表佢地 ?
林鄭夠話自己代表所有香港人,當中包括女人,
我屌佢係賣港賊咪等於仇視全港女人?

2.何博士同大眾女權有可比性?
所有女權人士都係攞博士學位 ?
否則點解屌何博士等於屌晒所有女權
大把女權得中學畢業

3.學歷同言話說服力有何關係?
一大堆影響力更高嘅人係無學位
唔係做博士就等於有道理
你應該針對佢地嘅內容
事實係作為博士 根本何老妖講唔出任何有建設性嘅論述
精而簡
女既女權撚俾男人當性幻想對象打飛機、評頭品足,會唔會批評班男人踐踏女性?如果班男人出於咸濕買班女既淫相,班女係咪應該企硬唔賣?
請勿Google 何式凝 天水圍
佢嘅research只係打飛機精神自娛啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞