[RTHK] 何式凝 Emilia 極品女權大集合 繼續向父權含忍

419 回覆
294 Like 59 Dislike
相反,連登仔先打壓男權打壓得最勁
港版n號房,啲連登仔笑gay佬貪錢抵死
唔會blame威脅個條友

話香港冇男權都係你哋一手做出嚟
男性受壓抑仲要踩多2腳

N號房個陣反而女權係支持返個啲男性受害人
叫人唔好睇,唔好share
相反連登仔就係咁問片呢?圖呢?
呢啲行為全部都係二次傷害緊受害人
我好樂見佢地分派別然後互相殘殺
咁就證明女權主義唔係捨己為人
而純粹係消費光環利用其女性謀求私利

一百個女人有一百個陰謀
點會有共識?只會變成鬥雞節目 黎娛賓都覺得低質
莫講要改變社會體制

對比返香港人200萬人可以凝聚一齊
係因為捨己 群體大於自利
先可以搵到共識
因為比人咬女權自助餐 就整個term 父權霸王餐已經好on9

其次 先唔計父權下 仍有女 可以奶父權紅利 再claim返爭取女權(email之流)既虛偽;

喺父權性別定形既壓力 仲要質人食女權自助餐 同時受兩者夾擊 奶野既大部份都係男性(正正係香港大部份平凡男人)
Meltoo同Email同一派
仲叫後者做啓蒙者好榜樣
但係Email保持距離 利用Meltoo做醜人表達理念
佢俾人問候果陣 Email就抽手旁邊繼續賣淫相

佢上咗樓之後較無望過張千蕙一眼
無男權出聲係因為無男人覺得需要怨婦式叫春
男性要爭取權益唔係一味靠嘴炮
同埋佢地發聲唔會男權前男權後 佢地不分男女總之有不公平就幫手 咁先係真正平權
你一標榜女權 你已經係女性優先 女性至上
呢個係女權閪嘅偉論

所以佢證明 Email之流表明為女性挺身而出
實際就挺開對波搵父權金主著數

所以你話呢啲父權思想
一啲都無錯
佢賣相唔係問題 佢咩品格唔係問題 問題係邊位手足咗撚重口課金比佢
你拎中大email嚟講真係
佢約個男人開房同miss pun 兩個又撚佢又直播咁親手性騷擾+唔尊重男性
然後再假惺惺咁所謂發聲
你覺得咁樣就係好嘅女權?一秒明曬
另外你講風雨蘭
首先人地係一個個「組織」唔係「名人」啦
第二
人地風雨蘭係支援性質,一直都係幫啲俾人實際地性侵犯/暴力過嘅女性,簡單嚟講係一個喺女性承受左犯罪行為之後嘅支援組織,並唔係爭取女性xxyy權益,xxyy主張嘅組織唔好見人地做得幾好就被歸邊人地

同埋我講幫男性發聲係基於女權撚自己打嘅文章,eg幫全部人去標籤化,幫人搣甩啲stereotype, etc 去講嘅
仲有
你未答到我啲女權撚斷章取義矯枉過正係邊個嘅問題
利申理性討論唔介意睇返我啲論點先
Meltoo 冇咁偏激個時d漫畫係ok既 簡單易明
就算寸d個d都仲係好笑既
去到後期越來越偏激同仇男

我見佢成日tag email
你搵返張千蕙啲post 睇吓

其實佢一開頭就話閪當八達通咁用
已經好偏激 講好多大話點知俾人起底係豬扒八婆
仲要所謂有錢尖子男友係個肥毒 只係揸Mazda

只係當時俾人數到一句都駁唔到
氣焰先無咁囂張
後尾ig復出之後仲係懷恨在心 所以一直搞仇男主義
而Email多次表態支持 代表理念一致
只係Email無咁蠢 唔會仇男仇得咁明顯怕得罪Patreon金主

咁Meltoo自然係會做咗Email嘅替身醜人
張芊穗分左手之後走火入魔變咗仇男
真係好搞笑
仲日撚日sell佢賣相
佢個時好似未接觸 feminism
所以先走去 shame人樣衰
佢條道歉片話係因為個單野衰左先開始接觸

咁佢 proud of自己個 body係feminist其中一個重點
係好事來既
我估

何式凝真係好扭曲
其實點解支持女性平權既人就係一定係代表全個群體?
點解係無個人既獨立性?
啱呀
2021 年
我地最尊重最需要嗰啲寫兩個facebook post黎「發聲」既人
咁佢即係fight for佢嘅individual right?
層主心水清
何式凝唯獨得呢個論點係相對好少少
其他論述,根本就係歐洲第二波女權入面極端派,由於呢個派系其實歐洲差唔多死哂,移植咗去韓國
其中一段真係癡線,自己發明男權霸王餐一詞都算,
仲要話
「既然男人可以食男權霸王餐,女人點解唔可以食女權自助餐?」

即係老豆無緣無故打咗阿女一巴,所以呀媽就可以勾佬?
完全無邏輯關係之餘,父權遺毒係連唔撐女權既人都知道有好多地方唔正確,唔代表女權份子就可以做相近既事情
佢去咗澳洲讀UQ
果個系本身就一堆左膠女權圍爐
佢地FB一致撐拜登

佢成名果陣已經入咗UQ 所以我相信佢一早就係女權閪想搵父權紅利
所以先講得出閪當八達通

呢個比起佢啲垃圾歪理漫畫早好多

不過佢最近俾人話精神有癲咗
連啲followers都有串佢偏激極端
所以佢個page好似無晒影響力
女人做博士就係咁撚廢
同啲妹仔比佢反而最無邏輯最無修養
雖然女權整體都係無質素
變咗街市嘈交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞