[RTHK] 何式凝 Emilia 極品女權大集合 繼續向父權含忍

419 回覆
294 Like 59 Dislike
咁點樣原本好地地講哲學?
其實人地五晚主題都唔同
社科講現象,市場係唔會錯
有幾多港女仲衰撚過佢
酸撚到
臭雞
我聽過好多次啲女權撚講沒有真正荷蘭人嘅謬論
呢樣又話唔係真正女權
嗰樣又話唔係真正女權

而個重點係
嗰啲所謂唔係真正女權嘅人就係打正女權旗號做野
你地教育人女權教到個個都斷章取義唔係你問題係邊個問題
跟住最柒嘅係佢地會話女權幫埋男人爭取
而我真係一次都冇見過標榜女權嘅celebrity出過嚟幫任何一次男性被不公平對待嘅事件出聲
得罪講句其實女權呢樣野係唔應該發展
平等我明
但係個名一改左就總會有人當自己係一個黨派咁run
最後係點都會滾到好大鑊
買隻豬既相
而家31重播
愛動協好d 直接人道毁滅
姓何個個成個黑人女副總統格咁
世上三大遲到王
公義
共產主義
女權
唔係失敗,只係「真正的」未黎到咋
睇完
我贊成何式凝講既 唔一定要向主流回應黎決定返「女權」要點做 呢一個POINT

不過佢自己就根本想佢惡曬 簡單黎講 空有理想 但佢自己都CARRY唔到呢種模式; 今集已經全女班 完全0 男性角度既回應 已經係主場之利 但佢連EMAIL 同女主持既疑問都解答唔到 一味 叫人 跟佢個IDEAL 思維 同陳雲一樣咁癲

另外 EMAIL 0係節目上講既野 其實係幾好 的確多人屌 係會多人討論同認識 但佢本人賣相 我就不敢苛同係同爭取女權有咩太大既關係

SONIA 講出一點 依家越黎越多本身 同女性權益 無直接關係既野 都會以強調服務「女性」客戶群作招徠黎賣(咁就唔歧視 好有話語權?) 咁樣唔係推廣WO 只係好港式商業既掛羊頭賣狗肉 最近女權多人講 咪求其笠個粉紅色(粉紅就係女 呢個已經係一種係性別既歧視)/套個名黎賣 其實賣既野係無從女性角度出發 純粹係引你注意/買
完全同意
一個以學術角度,兩個以實踐角度。你幾時見過馬克思成立共產黨,又幾時見過馬克思要求共產黨?學術就學術,對實踐唔好有太多干涉。
女權根本就同偽科學d fd
主持阮穎嫻賣裸照吸引過依隻肥豬囉!!
e3個係左膠三大借口強迫人跟佢果套咩?
所以古代一路唔比女人渣權,唔比佢地讀書
一早知佢地唔理性有知識就麻撚煩
男女平等就係
男人靠女人
無骨氣
無出息
做鴨
食軟飯
女人靠男人
搵到好男人
幸福少奶奶
嫁岩人
離婚仲有贍養費
尊重啊 唔該
何式凝 真係好垃圾

係到反問人地明唔明 以為自己好撚醒

講你就講啦 咩聆聽返家人心聲 屌佢老母

好撚嘔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞