[RTHK] 何式凝 Emilia 極品女權大集合 繼續向父權含忍

419 回覆
294 Like 59 Dislike
巴打 係蘇格蘭人
條女乜水?
睇wiki見到佢做補習社partner

會唔會教壞細路
正如女人都可以做陸軍上將 問題係幾多人先出到一個

你話有一個女人成功 其餘1000個成功男人根本笑而不語

個經濟學家男定女同佢嘅研究無關
何妖用性別黎盲反人地說只係仇男啫

而經濟學可以話 男完勝

正如一場男女足球波 比人炒20:1
你女子隊入到一球
代表可以同男子隊比較咩
係所以我最不齒都係身體換錢再聲討父權物化

其實咁樣對其他價值觀正常,唔賣肉嘅平權女性係好唔公平

完全俾呢啲害群之馬做咗個精神領袖咁嘅存在
係會污染女性平權運動 被社會厭惡

所以女性主義運動要成功
首先就係先排除呢啲極端偽善者
呢度我又有另一個睇法
社會永遠無可能強制一男配一女,人人有野扑
性工作者係一定要存在,亦都一定會存在
永不可能根絕賣淫
去污名化同自主化算係必要之惡下減少悲劇既唯一手段

但如果性工作者變成一份旬工,人人爭住做,事實上又真係掠奪緊社會既勞動力
只係我認為賣相呢種模式事實會令男人叫雞個需求增加,變相製造更多性工作者
另一方面 女權唔準女人做車模 因為物化女性
https://hk.appledaily.com/sports/20180322/IEPMZE6NEIRWQK7NMDYOQQL7Q4/
何 跟本就係CCP既思考模式
左翼反對社會功能論嘛
個人既快慰同滿足最緊要
其實所謂父權既社會結構
不嬲都係有錢男人>>>>女人>>>>>>>>男人
email. 之流只不過係加劇呢個矛盾啫
remove 成個學說佢 重新來過啦
sor
定係要真·鎮壓e d團體 好似e+德國咁 行納綷禮就拉 同唔比係學校 國家內散播同宣傳 做左就拉
女權閪最大敵人
就係果啲受男人歡迎嘅女性

明明賽車model 就係正當職業
呢度嘅討論高質過垃圾何妖好多
e個係防護性民主囉 唔係極權囉 波蘭都係架宣傳共產和納綷 坐2-4年
這個是女性欺凌女性的方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞