[RTHK] 何式凝 Emilia 極品女權大集合 繼續向父權含忍

419 回覆
294 Like 59 Dislike
你認識佢就比佢洗腦
果d係人權唔係女權囉
癡線,佢真係屈曬機
球員球証 xx xx xx全部都我的人 數據都係我的人
所以話佢偽科學 同地平線學會d人一9樣
呢集係學人串社科嚟

但之前哲學有計傾有集都係講女權,又係請咗個女權傻閪上嚟,只係讀埋啲性別政治、女權主義學科,連基本既邏輯思維都無,俾現場嘉賓串兩句就發脾氣又駁唔到,諗返就好笑
哲學有計傾 有兩集傾女權 第二集高汁好多
佢係點都講成佢都係贏左
咁就唔好話女權主義=性別平等主義啦
女權又同母權係咪唔同
咁我第一句係講到明五夜講場在先

不過你講得啱

個問題係好權一同啲有料人討論就會好似垃圾一樣俾人掉埋一邊

結果女權要大聲就只可靠圍爐
根本一放喺有識之士面前
女權偽善就會現形 根本只為父權紅利發聲
其實佢哋都有集係講女性主義哲學
女權講物化簡直on9
根本人就係會物化其他人
睇樣,睇身材,睇能力
唔通女又唔會睇男呢啲野?
男人係生理學上 生天有想屌女的慾望 唔需要資本家 去製造 但係資本家有放大 需求 同打破道德觀念的責任
女權啲垃圾理論就係一切都父權逼害
人地引經據典有文有路駁佢地
佢就會話父權體制嘅教育誤人子弟壓抑女性

女權基本邏輯都無 學咩人講哲學
本質差唔多的野 但係係商業上同自助餐 做左特化
好簡單
女權:打倒父權 創造新觀念
毛派:打倒黑5類 創造新世界
一9樣
咁係咪傳統女權比較make sense d,即係以男性為基準追求提升女人權利?
係,正確來講
應該係以實用性來做基準 男人返工 女人都可以返工 男人儲錢 女人都可以儲錢 之後d形象問題自己搞定啦
對豬H 無興趣

勸你都少理
佢果隻唔係男女平權既女權
女人至上至優越咪賣相比你班男人睇吓
女權本身都唔係真心撐
見件事煲大咗出黎攞credit啫

本身連登仔就唔係男權撚
大部分男人都唔會自卑到要推男權

所以嚴格黎講只係花生友vs 女權
香港都無男權呢樣嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞