哇屌你老母!Biohazard Outbreak重製版即將發佈!

194 回覆
50 Like 10 Dislike
呢隻好玩但本身唔太出名
而且改壞名,啲人以為係「外傳」,其實當時當係4咁出都ok

capcom再唔出遲下remake claire又要再整過容
明顯係闊落咗,第一睇以為啲角色細粒咗
Outbreak 除咗玩法外,入面好多劇情補完左bio 2,3 冇講到既raccoon city另外一面,始終bio 2,3 係Ps one game,見到高清化raccoon city緊係覺得神,仲有咁多文本睇
以前隻OB1/OB2 都有私服玩,班鬼佬整出黎既
最過癮係齊4隻腳玩,隻GAME難度好高,又講求合作,但係game入面冇得講野,所以好易派膠累全家
如果今時今日 remake 隻outbreak 再用今時今日連線嘅技術黎玩 真係會世界級. 重玩度可能唔高 但第一印象一定好好先
依句由PSP年代已經講緊
"如果今時今日係PSP出隻outbreak一定好正"
但都係唔撚出
街場d人勁到solo最難都得反而會開心見到新血
屌佢老味又出垃圾驚
可唔可以搵返三上真司做
抽中beta test,但我諗係人人有份?
可能見評價咁差,即刻賣大包派code
快d收手啦gapcom 俾d骨氣重整啦
玩完記得留意見屌撚爆capcoin
題外話,我買左隻ps4港版bio5, 點解無中文?
仲有orc
呢隻先係outbreak
https://youtu.be/ueoJtAis6RE
唔好再出啲垃圾出黎,見到都唔想玩
佢出呢啲垃圾就係想人課金買DLC角色
標題伏,未核實唔該唔好亂咁9噏

Anyway capcom 又想將re2辛苦建立返返嚟嘅形象又一嘢射返落垃圾筒
好好一個翻生機會又自己整死自己
變黑人兄妹

Steve係變性人
整速食課金game冇一次成功
其實唔應該鬧capcom,作為第三方日廠龍頭,每3年有野心發展一項自己唔專長既類型(3d戰略對戰) ,其實係對業界有良性影響。

出新品牌太大風險,掛一個新名出來既game一定做唔到200萬銷量,重有機會蝕本。惡性循環下只會令capcom愈來愈少brand。

Part落正傳做咪當送多隻game囉,如果佢單機質素唔掂就當然可以or應該鬧佢。

如果佢是但一隻贈品成功咗,岩大眾口味,咁gaming市場上就多隻日廠verse game。之前嗰啲opera raccon, resistant 只係創新路上既失敗,我傾向欣賞佢近兩次贈品式創新試驗多過笑佢自曝其短。

始終正傳出咗7隻,3A級外傳又出咗三四隻。佢無選擇用同一條formula 玩爛正傳,唔會似鬼佬槍game咁年貨換plot就算。每隻正傳之間都有一兩個改變革命性改變。

2表裡、3回避、4體技qte、5雙人、6體技、7氣芬第一身。代數係多 ,但真係有心創新,路途上失敗係難免,唔失敗就會變到市場單調。

望下bandai ,無限銀彈但ps3起就無impressed過玩家,喪用dlc 機體出gundam,創過gundam breaker 同verse中水平,就已經不停炒飯,仲要2代已經開始爛。
se,capcom,fromsoft

bandai

koei

sega
咁大部份人鬧嘅係點解要出隻咁CULT嘅RE:VERSE
開發真係會盲目到睇唔到問題咩? 起碼條Trailer係有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞