何栢良:疫情反彈 第5波已殺到!!!!!!!!

111 回覆
17 Like 57 Dislike
新冠肺炎疫情前日反彈至逾百宗確診,創過去一個月的新高,香港大學感染及傳染病中心總監何栢良昨表示,情況令人擔心,認為數字除了有機會是第4波疫情的V形反彈,亦可能是第5波疫情已經殺到,需要釐清。

梁子超倡再收緊戶外口罩令

梁又擔心疫情拖得愈耐愈容易出現大型傳播,建議政府考慮進一步收緊戶外口罩令,例如運動時不獲豁免,亦要再與商界討論控制商場人流,並檢討大型工作地點,包括地盤等的檢測安排。他認為出現爆發的工作場所,員工只做一次檢測並不足夠,強調即使無被列為密切接觸者,都一樣有感染風險。
車厘龜 快
就嚟喺屋企都唔比聚會都要戴罩
歐美先第2波 香港已經第5波
第乜鬼呀 on9 信呢啲專家都嘥氣,大量行業倒閉,又唔平衡下對行業既影響,酒吧爆封撚晒酒吧,美容院爆又封撚晒,地盤爆又唔封晒?

放棄治療等疫苗啦on9
香港又然
咁多人行花市就得,踢波十個八個就唔得
出黎講反彈即係就黎完
香港咁多抗疫撚 咁樣做實比人屌到7彩
根本個治療速度跟唔到傳染速度,唔源頭堵截就必定有今日,講閪咩
屌,唔強制檢測油尖旺既話已經清左零
第乜撚五波四波有停過咩
其實而家基本上日日出院人數都多過確診人數
不過冇人報
今年第十波 講到笑呵呵
全民番工抗疫
番工就乜病毒都唔撚驚
搵唔到傳播練?

其實日日火車地鐵巴士迫爆咪傳播練囉

我都可以做專家!

尋日得56單確診,都係確診>出院
前日過百就更加啦
你呢個「日日出院人數都多過確診人數」係自己FF?
定係42>56?
日日都有仲分黎做咩
扮專家
其實兼顧經濟同抗疫,係解摧毀經濟同打壓醫護

話要顧經濟又話抗疫 而家兩邊特登唔到岸
結果要拉長黎搞,結果真係顧哂兩邊,肯定搞死經濟同搞死醫護
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞