[VIUTV全民造星] 12人男子組合 MIRROR討論區 (65)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
當笑片睇 撐下去
呢2晚都唔得閒睇
睇你哋cm好似麻麻咁
唔通真係睇姜lokger cut算.......
其實我覺得今集係選角+對白出事
搵其他人做應該好好多
體香真係笑死我
不如話佢做調香師啦好過賣畫
啲對白真係出事 同呀白玫一笑全部皺紋仲要close up
屎到仆街
為左佢地而開ACCOUNT, 第一次留言。
本身有睇造星1 但之後冇特別留意佢地, 係吒叱後先再留意返佢地, 呢家睇緊MG1, 造星2, 膠戰同少量YOUTUBE片, 目前比較鐘意/ 深印象有以下幾個:

姜B – 呢個唔使講啦, 比賽時已覺得佢好有偶像FEEL (唔係貶意, 我覺得香港需要偶像GA), 個樣好賞心悅目, 唱跳又唔失禮。佢有D綜藝同訪問都好笑, 同埋好難得一間 (好似?)咁冇多資源既公司都出到一個咁後生又拎到奬既歌手, 覺得好勵志。

教主 – 首先要對神徒們SAY SORRY
其實比賽時我一直覺得佢怪怪地, 有D女人/油脂味(?), 但最近見佢响舞台時突然型左, 同埋呢家睇MG1時覺得佢玩得好投入, 好好笑, 飲醋果下真係好專業, 而且有D細微位見到佢都幾照顧姜B, 幾樣野加埋真係令我完全改觀。最近睇到佢同EDAN煮野段片, 好正AR, 我鐘意睇呢類好笑/日常VLOG, 可唔可以出多D?

EDAN & JEREMY – 我又要SAY SORRY…
可能我認人要D時間, 其實造星時對EDAN係幾乎零記憶…JEREMY都只記得韓風同藍色毛毛, 佢美國果幾集係未冇講過野?
但係造星2時, 見到佢地明顯既個人風格, 2種都係香港少見既, 加上EDAN 响MG1好正, 所以先開始鐘意。其實我都鐘意JERMY D VLOG (有D係EDAN 果度睇), 覺佢同EDAN/ 細貓果D都幾好笑, 但點解佢CHANNEL得咁少片既? 其實佢上綜藝時較靜, 真好靠D VLOG去了解佢/ 睇有佢既鏡頭。

JER – 比賽時覺得佢唱歌好聽但個樣好慘, 攪到我都有D愁, 果時其實麻麻地佢。但好奇怪地, 响MG1見到佢同一個慘樣又覺得好好笑WO, 有D位仲好得意。講真我本身好少聽廣東歌, 但吒叱後搵返黎聽, 3首歌都好正, 最鐘意風靈 (偏偏冇MV), 好開心佢拎到新人金奬。

AK – 好似好多人話佢, 但我對佢OK WO。樣好吸引, 同埋睇MG1 時覺得佢都幾好人呀。造星2讓賽其實我OK, 因為好似好多參賽者/ 觀眾同導師都對TANK有特殊感情, 佢既行為都乎合佢性格。 吒叱果時佢都有拍手, 其實佢個解釋我接受到。 可能我算新入坑啦, 唔太想發現佢地原來不和/ FANS有衝突之類, 咁會好灰, 所以對所有成員都抱著正面既觀感。

可能係個人喜好既原因, 目前比較鐘意上面果D, 但其他成員其實我都覺唔錯既, 應該睇睇下都會愈黎愈鐘意。
見有人話MG2悶, 咁我唔知睇完MG1之後睇乜好。同埋好奇問問, 造星2果班最後點呀?
白玫條線係咪完架喇 唔想再睇佢
雖然啱先無啦啦跳老舞唔知做乜
我覺得似完啦都交代哂比足一集佢講
係隔離個post笑到抽筋
應該一集講一個人嘅故事
好多人都俾姜同娜姐呃左入去睇吳綺莉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞