有去過working holiday既巴打麻煩入一入黎

43 回覆
3 Like 5 Dislike
每個人際遇都唔同,當時識好多台灣人,佢地好慳諗住儲一大舊錢返台灣開鋪,結果好多人係台灣都開到鋪

如果想儲錢不如留係香港搵份工好過啦
做咩咁辛苦要去WH

我自己玩完最後有1萬澳紙剩,衰過係香港儲錢架
我做緊第2年,一年滑雪教練,今年做纜車人員

做滑雪場基本上要考慮既係幾件事。
長文慎點
exactly
根本想要賺錢既人應該要留係香港,香港又唔係台灣 好難靠wh賺錢,成日同人講,想賺錢既留番香港 唔好去wh,除非條友係香港都拎緊最低收入仲要交一半家用

我就帶40萬羊番香港 識人帶左170萬羊番台灣,條友成年無玩過咁濟,同比人賣豬仔無分別
其實係想學好啲英文,之後諗住報讀澳洲既tafe課程
WH主要都係做勞動工作,練英文機會唔多架,要有心理準備。
我當時主要住hostel ,比較多外國人用英文機會多d,但都要睇自己主唔主動

錢真係唔好預好多,但肯做一定夠洗先
唔該曬藍巴,都係想試下外國既生活適唔適合自己
你諗清楚自己想點先啦

又話賺錢轉頭又話報課程轉頭又話體驗生活

你點揀係個人選擇

但唔好咩都唔知以為 Wh 好型就衝就去

好多野魚與熊掌,不可兼得
唔識日文好難係日本生存
準備去,但可以做返本行所以唔知農場啲嘢.但我建議有得揀都唔好做困o係個農場裏面嘅工囉
巴打準備去邊,依家都有得去咩
上年已經申請去加拿大,等緊佢出批文.

考定車牌去唔會後悔,自駕遊係最自由既旅行方式。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞