[ 月娥不覺醜,處處含奶啜。 夜來雜種呻,深喉漬多少。]祖雲達斯球迷臨時討論區(18)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
所以我睇到2-0就冇睇,早d瞓身體健康
講左n次,唔識進攻唔識進攻唔識進攻
黑到唔黑
一黎輸球on9
最後冇12碼
來回幾球,歐冠呢d次次都伙爭一球就出線
2-2就幾乎出硬了
深宵閪波 半場完就訓左
見到完全冇攻勢
冇訓但熄左睇livescore先
有時唔睇淨睇即時比分感覺仲好
期待突然有個1字
點知係隔離2
點會無12碼,唉
算啦,自己進攻差成咁,出到線,都係比侮辱得更勁。
唔改善自己嘅實力,成日想側側博負碌贏波,行唔遠的
定啲黎 上場巴塞0:3
咪岩囉一齊做16郎
沙sir是無辜的
中路放題
還我屌屌
想要番屌帥
唔明 早排明明隊波都攻得下
一打十六強又廢左咁撚多
覺得都大機出線既
見到波圖主場其實都唔多攻勢,客場應該會更差,係失d on9波
有個作客波都好定既應該
真係好早排
1月開妹沈到仆街
奶達又成日出唔到
唔睇好出到線
攻力係零,一冇基艾沙/奶達/大盜就連射門都冇
防守奇差,中場又保護唔到條防線冇左arthur又控唔到波
中堅又會自爆
下場成季防守表現最好嘅擔泥仲要停賽
唔覺得可以贏到波圖
基亞連尼條茅閪肯退未
Alex Sandro 個下做乜
其實除咗靠個人能力仲有咩進攻板斧?
成日拎住粒波都唔知點攻 連簡單傳中都做唔到
你贏到波圖下場都都出局啦
中場完全0創造力
FT PORTO 2 - 1 JUVE

比賽中尤文犯下的第一個錯誤是注意力不集中,上下半場開場階段各丟1球都是相同的毛病,其中Bentancur在後場掉球或回傳失誤造成險情這個賽季已經不是第一次發生,當時距離他最近的Szczesny也沒有適時的出聲提醒,同樣要背鍋

如果尤文沒有在一開始就發生低級失誤丟球這場比賽會比較好踢嗎?很明顯也不會。賽前說過波圖應對歐冠的比賽方式:1退守、2反擊,這場比賽還加上了高位逼搶和高強度的身體對抗,很顯然尤文應付不來

尤文不知道對方會這麼踢嗎?按理說是知道並且有所準備的。刻意在後場傳導為的就是要引誘波圖的球員壓上製造中前場的進攻空間,但問題是尤文擁有在後場將球控穩順暢地相互傳導的能力嗎?

一個出球都經常能夠傳丟的門將Szczesny,一個看他帶球傳球感覺隨時會丟的Chiellini,一個本賽季已經數次在後場挖坑的Bentancur,在沒有Arthur的情況下尤文還敢在後場傳導形同自掘墳墓,球傳不出去也搶不回來,Ronaldo為首的尤文鋒線在比賽前半段幾乎沒有觸球的機會,這就是Pirlo的戰術?

尤文的比賽節奏有多慢?全場614腳傳球當中只有57次長傳,佔的比例不到1/10,短傳裡面還有很大比例是中後場的導腳傳球,缺乏有效的進攻組織,沒有合理的跑位,中前場球員一接到球立刻被貼身防守招待。這還不是最慘的,90分鐘的比賽尤文發生兩次自己人撞在一起的情況,簡直是在搞笑。。。

這場比賽唯一的亮點是Rabiot一次適時的前插助攻了Chiesa破門,讓尤文至少帶回了1個客場進球。但是這對第2回合的交手能有多少幫助?

尤文能夠在20天之後的主場取得更多的優勢嗎?如果還是按照今天這樣子踢,我可以提前跟各位說,想要翻盤絕對沒戲

By Shin

#UCL #FCPJuve
就算唔退都應該要讓位俾班後生上先
好似巴沙利最後果季咁
其實佢同大簡、尼少同馬隊始終爭一個級數

吹捧大左
啲進攻點解可以差成咁,少少組織都做唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞