是咁的,我鍾意咗隻網絡人妖。

760 回覆
40 Like 13 Dislike
唔緊要 下次冇文上水講聲先
咁大個人第一次見咁多人催更,嚇到瀨,同時亦都好感激大家對呢篇故嘅支持
但請俾多少少時間我去準備,呢幾日內會儘快更新架啦要大家等真係十分唔好意思
星期四晚更新
下次要block人就唔好淨block係ig
要block就全部block曬
費事比人罵
哇屌睇文都有白卡佬,樓主走先我頂住。

喂師兄你勁癲個個cm都負皮有冇咁鐘意樓主係咪暗戀人
我同佢既事關唔關你事?
同你條仔扑野啦去
毒撚真係好撚恐怖,搞唔到人搞人哋個故,排隊攞白卡未?
建議唔好嘈個故無辜架,想壘埋心水認真寫好佢儘快更新阻到大家唔好意思
女主樓下係cyber?
邊個得閒同你搞佢
咩撚野你都唔知係度話我搞佢?
你唔問下佢自己做咩黎?
開口埋口就毒撚 收皮啦八婆
係 你又知嘅?
文呢
星期四晚就快寫好㗎啦!!
我行開幾日啫 邊個夠膽偷偷留咁多負評呀
新人留名
一口氣追哂早知遲啲先睇
好撚sweet 啊
其實你係咪識me㗎
多謝你啊,嚟緊會更加sweet!!
六點半會更新,然後紙言嗰邊要多啲時間先改好
樓主加油!
(44)
「我今日代你阿sir幫你上堂。」浩俊言簡意賅地講道,連望多對方一眼嘅力氣都懶得浪費。

「你識唔識教㗎?」坐喺浩俊對面嘅係一個短頭髮高中生,圓眼,小瓊鼻,精靈外表輕而易舉地惹起人嘅好感,然而浩俊反應冷淡得令高中生自尊心受創,不禁不滿起嚟。

「你學校教到邊?」浩俊選擇性失聰,忽略對方嘅挑釁。佢轉身除低件灰色外套,捋起恤衫衫袖就拎起放喺枱面上嘅數學書。

書面上寫住「穎心」兩字,令浩俊不禁諗起穎怡嘅名,穎怡嘅笑容頓時喺浩俊腦海中一閃而過。

揭開本書,一堆以原子筆創作嘅塗鴉頓時映入眼簾,不論係加咗撇鬚嘅數學家定係各種各樣嘅卡通人物應有盡有,甚至有淡淡嘅口水漬,難怪需要補習。浩俊無奈地想道。

「你唔知咩叫藝術!」穎心本身仲整理緊額頭上嘅空氣瀏海,一望到自己嘅創作被發現時,連忙用手擋住數學書,匆忙揭去最近教嘅嗰一課。

浩俊默不作聲地將書轉到自己面前,對雜亂無章嘅算式嘆咗一口氣:「個角唔係咁搵。」

連步驟都可以抄錯,睇嚟真係一個人才。浩俊拎起鉛芯筆仔細圈出題目入面嘅錯誤,然後望向穎心:「你改完俾我睇吓。」
生人勿近嘅浩俊同和和藹可親嘅曦銘截然不同,穎心喺冷冰冰嘅視線底下根本無法專心,手下嘅動作隨即緩慢起嚟:「你可唔可以做一次俾我睇?」

浩俊無可奈何地將題目嘅做法示範一次,乾淨俐落嘅筆跡突顯其主人剛強嘅個性,字與字之間嘅距離更令人感覺到浩俊生人勿近嘅氣場。

穎心:可唔可以同阿叔嚟接我然後俾我早走
穎心:個補習阿sir好惡

穎心喺浩俊計數嘅時候慌忙地向表姐求救,更加send咗身處嘅Cafe地址俾表姐,希望對方可以伸出援手。

然而喺穎心send出最後一條Whatsapp嘅時候,浩俊就抬起頭凝視穎心,令對方不寒而慄。

算啦,連補習阿sir都要求要生得好睇啲嘅人又會認真得去邊。浩俊說服自己道。

「穎心叫我哋接佢喎?」穎怡疑惑地拎起電話,表妹嘅補習老師唔係曦銘咩?點解會係惡嘅?唔通曦銘心情唔好?

「我陪你去接佢?」阿叔略微擔憂地問道:「平時條友好少會驚人架喎~」穎怡同穎心嘅性格相近,從來唔會俾任何人佔有上風嘅機會,今次竟然遇到對手,令阿叔都好奇起穎心口中嘅補習老師。
「好呀。反正都唔係好遠。」穎怡着起外套,全黑嘅裝束就好似保護色咁護住自己。

「係喎,唔記得問你。」阿叔喺搭緊𨋢嘅時候隨口問起:「你拍拖未?」

「你覺得呢?」穎怡突然直視阿叔,漆黑嘅瞳孔令人睇唔清情緒:「你覺得我咁毒都有人要咩?」

「可能有㗎~」阿叔諗起幾年前有人曾經問過關於穎怡嘅事,輕笑出聲:「有啲人鍾意奇珍異獸都冇計。」

「你想話我係奇珍異獸呀?」穎怡作勢一拳打落阿叔嘅腹部,嘗試去報仇。

「嗱,係你對號入座咋!」阿叔反駁道,兩個人打打鬧鬧咁一路行到Cafe出面。

「喂,幾時同我單挑?」阿叔突然一下子搭落穎怡嘅膊頭上,兩個人之間嘅距離瞬間拉近。

「傻啦!你練好隻英先好講……」穎怡笑住推開阿叔嘅時候,突然望到坐喺Cafe窗邊,一臉錯愕嘅浩俊。

今次尷尬了,幫穎心補習嘅唔係曦銘咩?穎怡嘅笑容凝結喺嘴邊,佢飛快地行入Cafe同穎心打招呼。
「你喺度嘅?」浩俊衝口而出,當佢望到穎怡出現時又驚又喜,但對方身邊有咁親密嘅異性時,內心竟然有一絲不快。

「係,我係嚟接走表妹嘅。你可唔可以放人?」穎怡尷尬地笑起嚟,手下拍一拍穎心嘅頭頂。

點解曦銘冇同我講過穎心係穎怡表妹嘅?點解會見到穎怡嘅?堆疑問頓時喺浩俊內心彈出嚟,佢望住企喺不遠處嘅男人,心情變得複雜起嚟。

「你……可以。」浩俊欲言又止,望咗眼穎怡背後嘅男人就冇再繼續落去,內心變得酸溜溜起嚟。

浩俊啞口無言地睇住穎怡同其餘兩人行出Cafe,發現就算自己有幾介意都好,原來到最後都係冇資格去過問對方嘅感情事。到底啱啱喺穎怡隔籬嘅人係邊個?
男主呷醋好正加速加速!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞