PS5 機主討論區|哪一天我們會有機 (23)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
咁樣先係正常體驗隻game
慳啲道具啫
有邊隻槍game有用到LR2個trigger? 想試下實際玩
COD cold war
每枝槍有模擬射擊感
試制禁落係幾過癮 但feel到長時間玩好快手痛
謝謝
不過想穩陣
最好purchase完嗰廿隻就喺返Ps5度玩就算
係 台灣極多係PS4上玩俾人收返game嘅例子

【心得】PS5大禮包 PS Plus Collection 代領帳號 遊戲已全數回收
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60645&snA=1274&tnum=1

RE:【問題】關於ps5領取ps+遊戲
https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=60645&sn=6341

Re: [問題] 有人用PS4玩PS5大禮包被Ban的嗎
https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M.1610937120.A.176.html
咁換左機都唔會用返ps4打既, 不過都多

謝資訊先
極多例子又無
睇清楚幾個post都係同一個user回覆
不過我覺得佢鎖game事少,鎖機事大
無乜必要咪乖乖地喺返PS5玩
呢單野好似係有班ps5機主 幫/收錢俾冇買機既人拎game先回收game番曬姐
刀劍「移除」同「捨棄」有咩分別?

執到無用個d刀劍無得拆同賣?
有啲武器可以合成
但賣就好似無見過有得賣
有人幫fd拎 自己ps4玩都被人收
下個po可以加埋入q&a

熄待命模式:
設定>主機>省電>設定PS5進入代明模式的時間>不要進入代明模式

自動登入:
設定>使用者與帳戶>登入設定>自動登入PS5

最住電視/螢幕選擇,包括以下4樣技術:
1. HDMI 2.1 (提供足夠頻寬俾下面3種技術)
2. 4K120 or 8K60 (只打機4K120已夠)
3. VVR (減少斷續延遲與畫面撕裂現象)
4. ALLM (降低控制器上輸入的指令與電視上呈現的相應動作兩者之間的延遲)
買得HDMI 2.1應該會有HDR同eARC就唔特別講了
大家點處理個機盒
有地方咪儲,無地方咪擺7日之後掉左佢啦
唔記得講,掉之前用黑色水筆畫花個盒,用界刀界幾刀,唔好比人執左去呃人
邊度有得整個介面背景 搵唔到
無得整
記得𠝹返盒底個SN出黎
想問有無巴打 用wifi連到 但一轉lan線反而連唔到 話無法取得ip 手動set ip都唔得 但之前試過lan線都得
想set個靚背景
出左成兩個月都未有呢個功能
早買早享受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞