你成世人做過最差嘅決定係啲咩

610 回覆
9 Like 16 Dislike

唔知係咪我好彩
連抽10次先得兩次中印度
支那咁高機率都唔中
其餘有啲抽中嘅地方我直頭連邊度嚟都唔知
冇係佢在世個陣講句我鍾意你
都係第三世界
ching小心自爆,唔好當social media咁用
點解覺得錯
1.生仔
2.結婚
3.賣左個單位買唔返
當年中學畢業揀科揀左視光,無揀放射

利申: 唔鐘意對人+唔鐘意講嘢
你轉走咗未 我都識一兩個quit 咗
biomed 唔係個個啱讀,特別係molecular biology
我自己高中都無bio, 係入到嚟先鍾意讀

同埋基本上成個programme 都係bio/biochem based
又唔夠support, 基本上都係勁人玩晒,一係phd 一係articulation

所以都係早走早著好

如果可以揀 其實我仲想香港係我屋企
btw 印度其實唔差㗎 佢哋教育水平都幾高吓
不過種姓制度同男尊女卑情況嚴重 如果出世係婆羅門或者剎帝利其實好過支那
衰d講你retake完可能都係咁
有fd ugc完先讀d 19社工文憑
而加做緊社工加讀緊社工related 嘅master
做社工唔係咩大夢想黎啫
係香港你肯就有la
可能我中學用中文修讀嘅全科課程,所以一開始面對授課語言同bio雙重壓力就更加處理唔到。
轉走咗啦!
冇陪個女仔去搵intern做,比人溝左,但全世界人都覺得佢果陣係對我有野,會話我好著緊佢,旅行會突然打比我,上堂自己飛起fd陪我坐,望住我笑

讀錯科,甚至唔應該繼續讀書
根本我讀上去只係下游水平,仲要讀科會計,咁不如出黎做藍領
good for you!
起碼你而家清楚自己擅長同鍾意啲咩
好過死頂4 年
肥婆都有波
當年年少無知揀左個a
咁就一世了
Diu 真係寧願投胎做畜生好過做人
想知咩科?曬銀時?
決定對個ex好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞