你成世人做過最差嘅決定係啲咩

610 回覆
9 Like 16 Dislike
咩都應承人 唔識得say no
唔自爆啦 啲小圈子終日喺連登流連

中秋同爺爺食飯,同埸仲有好多親戚
食完飯臨走前爺爺想搵我傾幾句,但啊爺同班親戚social咗成日已經好攰(佢直頭講嘢都開始喘)
於是我離遠同佢招下手講bye bye 就算,反正本身諗住過幾日再去探佢
點知爺爺當晚睡夢中過咗身
原來我嗰下揮手係訣別嚟,我呢一世都唔會再有機會同佢傾到計,唔會知佢當日想同我講乜

仆街..打完係咁流馬尿
19年頭係幾慘嘅,點估到幾月後開始,
香港同成個世界個變化咁大
糾結係兩舊屎嘅乞食科之間,一科有天份有才能係專業技能仲係移民最佳逃生門但冇興趣,一科冇天份冇才能係香港注定冇運行但有興趣,誤信讒言話興趣行先於是揀撚咗後者,而家賤過地底泥仲難洗底轉型
啲人成日話大學生出到黎乜都唔識
其實係因為你付出咗時間去讀書到 唔洗成日覺得你比人差
通常會恰鳩你話你冇見識嘅人都係自卑撚 你喺學術方面嘅見識都超哂佢班 所以冇必要覺得自己社會經驗唔夠就好差
無認真温dse
得14分
跟住淨買TSLA
開左本hunter黎睇
游得太快
最差嘅決定係鑽入粒卵子度變成人
一六年票投熱狗
只係估唔到原來咁多u嘅傳媒莊都有班小學雞
印象中接觸過嘅科大編委成員比起其他u嚟講都算思路清晰

呢家野不嬲係越老經驗搵越多 ching唔好灰心
因為有咗bb而結婚
有一個係吊頸

比人撞門救翻

一個係跳樓 屋企人喊哂拉翻佢入嚟
出世
跟住就會好想追返
之前玩過個無聊嘢
佢係按地球各國人口比例
你抽一次籤睇下你會出生係咩地方
然後就發現,
唔小心出生係啲濕鳩地方嘅機會係好撚高
就覺得出生係香港其實唔差
5科30分 6科34分 走去讀biomed 中大伏 搞到周身蟻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞